Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Με αυτοκινητοπομπή λένε όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

αεροδρόμιο χανίων

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Ιωάννης Δασκαλογιάννης των Χανίων, οργανώνοντας αυτοκινητοπομπή μέχρι τον αερολιμένα, όπου εκεί τα μέλη της και οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 ενώ θα υπάρξει και προσυγκέντρωση στην πλατεία Δικαστηρίων στις 11 το πρωί, ώστε όλα τα οχήματα να ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
 

"Η πρωτοβουλία μας συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων δεκατριών περιφερειακών αερολιμένων. Οι χθεσινές και σημερινές ανακοινώσεις της Fraport προσπαθούν να απαντήσουν στη προχθεσινή ανακοίνωση της πρωτοβουλίας μας με την οποία αναφερθήκαμε στην επιχειρησιακή και οικονομική ανικανότητα  της να αναλάβει την «διαχείριση» των 14 αεροδρομίων την 15η Μαρτίου όπως είχε ανακοινώσει.
 
Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε. Μόλις σήμερα οι Γερμανοί ανακοίνωσαν το ύψος του νέου μετοχικού κεφαλαίου της Fraport Greece. Στη πραγματικότητα η Fraport τόσο κατά τη διαγωνιστική διαδικασία όσο και κατά την υπογραφή της σύμβασης δεν διέθετε τα απαιτούμενα κεφάλαια προκειμένου να καταβάλει το ευτελές ποσό του 1,2 δις και να «παραλάβει» τα αεροδρόμια. Η πρωτοβουλία μας θα δώσει σύντομα όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τους χρόνους με τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Fraport Greece. Το ίδιο θα πράξει και με την μία εκ των δύο μητρικών εταιρειών με έδρα την Κύπρo εταιρεία με αρχικό κεφάλαιο  5.000 Ε.
 
Αλλά και στο τομέα της επιχειρησιακής ετοιμότητας η Fraport δεν είναι έτοιμη να αναλάβει την «διαχείριση» παρ’ όλο που δηλώνει έτοιμη. Είναι πλέον οριστικό ότι οι Γερμανοί δεν πρόκειται να παραλάβουν ούτε αυτή την φορά.
 
Στη πραγματικότητα η Fraport δεν μπορεί να αναλάβει την διαχείριση των αεροδρομίων διότι ακόμα δεν έχουν επιλυθεί οικονομικής και επιχειρησιακής φύσεως προβλήματα γεγονός που υποδηλώνει την αφερεγγυότητας της. Επισημαίνεται για μία ακόμα φορά ότι την Fraport δεν την χρηματοδοτούν Γερμανικά πιστωτικά ιδρύματα αλλά ελληνικές τράπεζες και τράπεζες στις οποίες συμμετέχει το Ελληνικό δημόσιο.
 
Γνωρίζουμε τον εκβιασμό που ασκούν αυτές τις μέρες η Γερμανική κυβέρνηση και οι δανειστές προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της εκχώρησης των αεροδρομίων και να κλείσει με τη σειρά της η αξιολόγηση. Πρόκειται περί ενός πρωτοφανούς εκβιασμού του Ελληνικού λαού.
 
Καλούμε για μία ακόμα φορά τους βουλευτές των Χανίων και την κυβέρνηση, με αφορμή την τέταρτη αναβολή, να κηρύξουν την Fraport έκπτωτη και να προχωρήσουν στη σύσταση ενός δημόσιου (κρατικού) Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Αερολιμένων με ορθολογικά και μη πελατειακά κριτήρια.  
 
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης, τους πολίτες των Χανίων και του Ρεθύμνου στη μαζική κινητοποίηση την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11 το πρωί με προσυγκέντρωση στη πλατεία Δικαστηρίων και στη συνέχεια αυτοκινητοπομπή που θα καταλήξει στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης»".

Κρήτη

Ηράκλειο

Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου: Πρόεδρος για 14η φορά ο Καλλέργος Βουλγαράκης

καλλέργος βουλγαράκης

Για 14η θητεία επενεξελέγη πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου ο Καλλέργος Βουλγαράκης, στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για την επόμενη τετραετία.

Αναλυτικά η σύνθεση του νέου ΔΣ:

Πρόεδρος: Καλλέργος Βουλγαράκης

Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Δοξαστάκης

Μέλη ΔΣ: Σταύρος Παχάκης, Εμμανουήλ Χουρδάκης, Γιώργος Ξειδιανάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Κομβόι με ανεμογεννήτριες ακινητοποιήθηκε στις Μοίρες (φωτο)

Κρήτη: Πρόστιμο 5.000 ευρώ για όρθιους πελάτες

Ηράκλειο: Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα