Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Έφτιαξε μια θηλιά με σεντόνι και έβαλε τέλος στη ζωή της...

απόπειρα αυτοκτονίας

Μία γυναίκα έβαλε τέλος στη ζωή της μέσα στο σπίτι της, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στα Χανιά. Η 33χρονη από τη Ρουμανία, μητέρα δύο παιδιών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δημιούργησε μια θηλιά από σεντόνια, και απαγχονίστηκε.
Το άψυχο σώμα της βρήκε ο σύζυγός της, επίσης Ρουμάνος, επιστρέφοντας το πρωί από τη δουλειά του.
Η σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Η άτυχη γυναίκα φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Υπενθυμίζουμε ότι μόλις χθες, στο Ηράκλειο, βρέθηκε το πτώμα ενός 59χρονου άνδρα μέσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο. Και αυτός είχε επιλέξει να βάλε τέλος στη ζωή του...

Κρήτη

Εκκλησία της Κρήτης: Η επόμενη ημέρα στην "κούρσα" της διαδοχής

αρχιεπίσκοπος κρήτης ειρηναίος

Και επίσημα, ξεκινά η κούρσα διαδοχής στην Εκκλησία της Κρήτης μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου όπου αποφασίστηκε να προταθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο ορισμός τριών γιατρών που θα αποφανθούν για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κκ Ειρηναίου, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διαδοχής.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του "Ράδιο Κρήτη" για τις εξελίξεις που δρομολογούνται μετά τα σοβαρά προβλήματα υγείας του Αρχιεπισκόπου, χθες συνεδρίασε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος και όπως είχαμε προαναγγείλει, ξεκίνησε η κούραση της διαδοχής.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Κρήτης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προκειμένου να γίνει μια διερευνητική επαφή με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο όπου τέθηκε με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα της παραίτησης, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα ...

Το θέμα επανήλθε το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα καθώς τα προβλήματα πλέον είναι πιεστικά και το κενό στο τιμόνι της Εκκλησίας της Κρήτης, τα κάνει πιο σοβαρά. Εκτός από τα λειτουργικά ζητήματα που προκύπτουν κάθε τόσο, υπάρχουν και σοβαρά κοινωνικά θέματα όπως για παράδειγμα οι πρόσφατοι σεισμοί και οι επιπτώσεις στην κοινωνία της Κρήτης.

Βάσει λοιπόν του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης άμεσα, τρεις γιατροί, παρουσία του προέδρου των Πρωτοδικών Ηρακλείου, θα επισκεφθούν τον Αρχιεπίσκοπο στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για εκείνον στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης προκειμένου να αποφανθούν εάν ο Σεβασμιότατος έχει τη δυνατότητα να ασκήσει επαρκώς τα καθήκοντά του.

Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει εκ νέου η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος προκειμένου να παραδώσει τη γνωμάτευση στο Φανάρι και να ξεκινήσει η διαδικασία της διαδοχής.

Αν αποδειχθεί ότι είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου τότε η Αρχιεπισκοπική έδρα κηρύσσεται χηρεύουσα.

Πάντα βάσει Καταστατικού, ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων θα οριστεί τοποτηρητής και δρομολογείται η συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης για το Τριπρόσωπο από τους 8 Μητροπολίτες, από τους οποίους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα επιλέξει εκείνον τον διάδοχο στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Πρόκειται για μία τυπική, ουσιαστικά, διαδικασία που θα εξελιχθεί σε βαρύ κλίμα ακριβώς λόγω της κατάστασης της υγείας του Αρχιεπισκόπου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: "Δεν χτύπησα τον πελάτη", λέει ο κρεοπώλης

Κρήτη: Εγκλωβίστηκε οδηγός σε ΙΧ μετά από τροχαίο

Κρήτη: Οι σεισμολόγοι για τα 6,1 Ρίχτερ

 

 

 

 

 

 

 

ESPA BANNER