Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Διανομή προϊόντων γυναικείας υγιεινής σε ανήλικα κορίτσια

δήμος πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα διανομή προϊόντων γυναικείας υγιεινής, σε γονείς κοριτσιών ηλικίας 12 έως 18 ετών.

Συγκεκριμένα, περίπου 60 κορίτσια, που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ωφελούμενες του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πλατανιά, παρέλαβαν δωρεάν προϊόντα γυναικείας υγιεινής για  ένα χρόνο. Η δράση υλοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας “Αlways” που προσέφερε τα συγκεκριμένα είδη στο πλαίσιο της εκστρατείας “MinEisaiApousa” με στόχο να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις ώστε κανένα κορίτσι να μην χάσει το σχολείο λόγω της έλλειψης γυναικείων προϊόντων υγιεινής.

Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, αρμόδια για θέματα που αφορούν το συντονισμό και τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και συναφών δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, κοινωνικής μέριμνας και προστασίας, κα. Μαραγκουδάκη – Πλοκαμάκη Χρυσάνθη  και ο Προϊστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά, κ. Καμπουράκης Γεώργιος, ευχαρίστησαν θερμά την Ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» για τη συνεργασία, τονίζοντας τη σημασία που έχει η δράση στην κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση των έφηβων κοριτσιών και προσδοκώντας σε μελλοντικές συνεργασίες,  για δράσεις που έχουν ως σκοπό τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού.
 

Κρήτη

Χανιά

Είχε αδυναμία στα ... όπλα και συνελήφθη!

όπλα

 

Συνελήφθη σήμερα (05.06.2020) το πρωί στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, σήμερα (05.06.2020) το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

3 πιστόλια,

κυνηγετικό όπλο,

2 γεμιστήρες,

φλογοκρύπτη

φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

ξιφολόγχη,

ξιφίδιο,

5 μαχαίρια

7 κροτίδες