Κρήτη

Χανιά

Κολυμπάρι: Τίμησαν με εκδήλωση τον Ιερομάρτυρα Επίσκοπο Μελχισεδέκ Δεσποτάκη

εκδηλωση κολυμπαρι

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Κισσάμου, τιμητική εκδήλωση για τον Κισσάμου Μελχισεδέκ Δεσποτάκη στον Ι.Ν Μιχαήλ Αρχαγγέλου (Ροτόντα), στην Επισκοπή Κολυμπαρίου. Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημαντική συμβολή του Επισκόπου Μελχισεδέκ στην οργάνωση της Επανάστασης στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο για τη δράση του αυτή. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κισσάμου κ. Γιώργος Χαχλάκης και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη- Κρασουδάκη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος, με την ομιλία του “Η επανάσταση του 1821 στην Κρήτη και ο Ιερομάρτυρας Μελχισεδέκ, οράματα και παροράματα”, αναφέρθηκε, με στοιχεία και μαρτυρίες, στην κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την περίοδο στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ανατολικής Κισσάμου π. Ιωάννης Γουμενάκης, οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Ασπασία Λουπάκη και Χρήστος Αρχοντάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ κ. Αντώνης Καπνισάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μαλακωνάκης, ο πρώην Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Πλατανιά κ. Πολυχρόνης Σημαντηράκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Επισκοπής κ. Ανδρέας Ζυμβραγάκης,  η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Νικηφοράκη Χρύσα και κάτοικοι της περιοχής. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χαχλάκης, παρέδωσε, εκ μέρους του Δήμου Κισσάμου , αναμνηστικό δώρο στον Δήμαρχο Πλατανιά, κ. Μαλανδράκη,με αφορμή τις κοινές δράσεις των δύο Δήμων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση , ο οποίος τον ευχαρίστησε θερμά για την ευχάριστη έκπληξη.

ειδησεις σημερα

Κορωνοϊός - Δήμος Μαλεβιζίου: Σε Κρουσώνα και Τύλισο θα βρεθούν Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού

Βαρδάκης: «Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό τουρισμό αφέθηκαν στην τύχη τους»

ΔΕΥΑΧ: Σύμβαση για το σύστημα τηλεελέγχου και εντοπισμού διαρροών του δικτύου ύδρευσης

Κρήτη

Ηράκλειο

Αρκαλοχώρι - Σεισμός: Οι γραφειοκρατία καθυστερεί τη διαμονή αστέγων στους οικίσκους

Οι οικίσκοι στο Αρκαλοχώρι

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν εγκατασταθεί στους οικίσκους σε Αρκαλοχώρι και Βόνη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας οι πρώτοι δικαιούχοι που έχουν μείνει άστεγοι από το σεισμό όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία καθώς εξετάζονται ενδελεχώς οι αιτήσεις με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο υποδομών για τους δικαιούχους ενώ χρονοβόρα είναι και διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών.

Συνολικά μέχρι τώρα υπάρχουν 34 οικίσκοι οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί και αναμένονται κι άλλοι.

Όσον αφορά τις σχολικές αίθουσες είπε ότι έχουν μέχρι στιγμής έρθει 22 και αναμένονται άλλες 6.

Ο κ.Κουρής κάλεσε όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταθέσει αίτηση για πρωτοβάθμιο έλεγχο του κτιρίου τους να το πράξουν.

Σε ότι αφορά τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής επιδότηση ενοικίου κλπ ότι αργούν οι διαδικασίες από το κράτος.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - σεισμός: Οι συνεχείς έντονες δονήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία

Ηράκλειο - σεισμός: Έκλεισαν τα σχολεία μετά τους δυνατούς σεισμούς

 

ESPA BANNER