Κρήτη

Χανιά

Η πέμπτη Τετάρτη των Φιλολόγων

φιλόλογος

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, καθιερώνει τις Τετάρτες των Φιλολόγων στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ώρα 21:00΄. Πρόκειται για επιμορφωτικές συναντήσεις που απευθύνονται σε φιλολόγους, εκπαιδευτικούς και ευρύτερα φίλους του λόγου. Μετά την εισήγηση θα ακολουθεί συζήτηση για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Η πέμπτη συνάντηση (Τετάρτη 27-11-2019) με εισηγήτρια την Άννα Παρασκευαΐδη (διδάκτωρ Διδακτικής της γλώσσας) έχει θέμα:

«Οι σύγχρονες τάσεις στη διδασκαλία της νεοελληνικής γλώσσας 
στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Η εισήγηση θα επικεντρωθεί στα εξής ερωτήματα- ζητήματα: Σε ποιο βαθμό το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, όπως διδάσκεται σήμερα στα ελληνικά σχολεία, παρακολουθεί τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις στο πεδίο του Γραμματισμού; Πώς συνδέονται οι πρόσφατες αλλαγές στη διδασκαλία της Έκθεσης στη Γ΄ Λυκείου με τις νέες θεωρίες; Ποιοι παράγοντες αποτελούν ανάχωμα στον εκσυγχρονισμό του μαθήματος και τί θα μπορούσε να γίνει προς την κατεύθυνση μιας βαθιάς και ουσιαστικής ανανέωσης του περιεχομένου και των τρόπων διδασκαλίας του; 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Γόρτυνας: Ενημέρωση για εξόφληση λογαριασμών και καταβολή δόσεων ρυθμίσεων

χρεη δημοσιου

Ο Δήμος Γόρτυνας υπενθυμίζει στους δημότες ότι, με απόφαση της κυβέρνησης, στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, προβλέπεται αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς τους ΟΤΑ και παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων ρυθμίσεων, χωρίς καμία επιβάρυνση με τόκους ή προσαυξήσεις.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι δημότες, τόσο για την δική τους προστασία όσο και για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου Γόρτυνας, να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου για πληρωμή λογαριασμών, καταβολή δόσεων ρυθμίσεων, τακτοποίηση ΤΑΠ και λοιπών οφειλών. Επισημαίνεται ότι οι δημότες μπορούν να πραγματοποιούν κανονικά τις πληρωμές τους μέσω e-banking.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η προθεσμία υποβολής δήλωσης διόρθωσης επιφάνειας ακινήτων έχει παραταθεί ως τις 30/6/2020.

Η προσέλευση στις υπηρεσίες του Δήμου δεν επιτρέπεται για το κοινό, παρά μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού) και μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.

Για ραντεβού, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2892340300 (Τηλεφωνικό Κέντρο), 2892340331 (Ταμείο), 2892340322 (Οικονομική Υπηρεσία – Έσοδα).

Για διευκρινίσεις σχετικά με πληρωμές μέσω e-banking, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2892340357 και 2892340336.