Κρήτη

Χανιά

Η Μεσόγειος μάς Συνδέει: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στα Χανιά

επιστημη

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σε συνεργασία με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Φορείς, συνδιοργανώνει Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Συνέδριο με τίτλο “Mediterranean Sea Connects Us: Advancing Education with Local Communities – Collaborators in the past, Partners in the future” (Η Μεσόγειος μάς Συνδέει: Αναπτύσσοντας την Εκπαίδευση με τις Τοπικές Κοινότητες – Συνεργάτες στο Παρελθόν, Συνέταιροι στο μέλλον), το οποίο διεξάγεται από τις 9 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2015, στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, στα Χανιά.

Η σημαντική αυτή συνάντηση φιλοξενεί στελέχη της εκπαίδευσης από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρουμανία και την Τουρκία, τα οποία θα συζητήσουν θέματα σχετικά με την μελλοντική εκπαιδευτική στρατηγική και τον σχεδιασμό κοινών projects στον τομέα της Επιστήμης και της Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των Τοπικών Κοινοτήτων. Προσκεκλημένοι είναι 58 καθηγητές, στελέχη και ερευνητές της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα συνεργαστούν στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών projects για την διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στα σχολεία, με έμφαση στη συμμετοχή, τη διεπιστημονικότητα, την καινοτομία και τη δημιουργία, στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφόρα Ανάπτυξη και σύμφωνα με τις στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν, εντός των Κοινωνιών της Μεσογείου, τα στοιχεία εκείνα που κυρίαρχα έπαιξαν ρόλο στη ζωή και την ανάπτυξη της Ευρώπης και, κατ’ επέκταση, του κόσμου ολόκληρου, όπως και την πολύ-επίπεδη σχέση μεταξύ των κοινωνιών αυτών, που εξελίσσονται ραγδαία λόγω των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών συνθηκών, αλλά και των ιδιαίτερων γεωπολιτικών της περιοχής μας, όπως και των ψηφιακών και μετά-οικονομικών της εποχής μας, από το παρελθόν έως σήμερα. 

Το συνέδριο πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και στο πλαίσιό του, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικές επισκέψεις στα Χανιά και στο Ρέθυμνο. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κόβουν το ρεύμα σε οικογένεια με δύο ανάπηρα παιδιά

ΔΕΗ διακοπή ρεύματος

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η καταγγελία που έκανε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, μητέρα τριών παιδιών, τα δύο με αναπηρία 67%.

Η γυναίκα, κατήγγειλε ότι χθες, συνεργείο πήγε στο σπίτι της, για να κόψει το ρεύμα, λόγω χρέους, εξηγώντας παράλληλα τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένειά της, καθώς ο σύζυγός της είναι 3,5 χρόνια άνεργος.

Δεν τους επέτρεψε την είσοδο στο σπίτι, ωστόσο ανησυχεί ότι θα επιστρέψουν. Το χρέος όπως είπε, έφτασε τις 2.500 ευρώ, καθώς η ρύθμιση των 270 ευρώ συν τον τρέχοντα λογαριασμό που της έκανε η ΔΕΗ, ήταν αδύνατο να αποπληρωθεί, όπως είπε και η ίδια στους υπαλλήλους.

Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε η ένταξη της γυναίκας, στην "καθολική υπηρεσία" της ΔΕΗ η οποία χρεώνει επί 2 την κιλοβατώρα, μέτρο που αφορά τους κακοπληρωτές!

Η γυναίκα ζητά να μην της κοπεί το ρεύμα και να γίνει ένας διακανονισμός, τον οποίο θα μπορεί να πληρώνει.

Αξίζει να σημειωθεί εργάζεται με 8μηνη σύμβαση στην υπηρεσία Καθαριότητας του Αγίου Νικολάου, πηγαινέρχεται καθημερινά από το Ηράκλειο και έχει να φροντίσει 3 ανήλικα παιδιά.

Στην εκπομπή παρενέβησαν πολλοί ακροατές οι οποία εξέφρασαν τη στήριξή τους στην οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ο πολύπαθος κόμβος αργεί ακόμη - Πότε φεύγουν οι εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς στα νοσοκομεία

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι γονείς που αντιδρούν - Εκτός σχολείου τα παιδιά τους