Κρήτη

Χανιά

Χανιά: "Το γίνεται με την τοπική ιστορία;" - Στην "Τετάρτη των Φιλολόγων"

Βιβλία

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, συνεχίζει τις Τετάρτες των Φιλολόγων Β΄ Κύκλος στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ώρα 21:00΄. Πρόκειται για επιμορφωτικές συναντήσεις που απευθύνονται σε φιλολόγους, εκπαιδευτικούς και ευρύτερα φίλους του λόγου. Μετά την εισήγηση θα ακολουθεί συζήτηση για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Η τρίτη συνάντηση του Β΄ Κύκλου (Τετάρτη 19-2-2020) με εισηγήτρια τη φιλόλογο  Σμαράγδη Γαλημιτάκη, καθηγήτρια στο ΣΔΕ Χανίων, έχει θέμα:

«Τι γίνεται με την Τοπική Ιστορία;»

Οι σημαντικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων στο μάθημα της Ιστορίας δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την Τοπική Ιστορία. Τι προβλέπει ή δεν προβλέπει το ισχύον πλαίσιο για τη διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας σε Γυμνάσιο-Λύκειο; Με ποιους τρόπους ο εκπαιδευτικός των Χανίων, φιλόλογος και μη, μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών του για την ιστορία της περιοχής, της πόλης των Χανίων, παλιάς και νέας, και ευρύτερα για την Κρήτη; Τελικά η Τοπική Ιστορία είναι χαμένη υπόθεση;

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οδοντίατρος ακινητοποίησε και παρέδωσε στην αστυνομία τον επίδοξο ληστή!

καυγάς-ξυλοδαρμός-μπουνιές.jpg

Τουλάχιστον ασυνήθιστη ήταν η σύλληψη ενός επίδοξου ληστή στο Ηράκλειο, στις 11 χθες το βράδυ.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ φόρεσαν χειροπέδες σε έναν 55χρονο Έλληνα ο οποίος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κρατώντας ένα σφυρί, και εκτοξεύοντας απειλές, προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από έναν 54χρονο οδοντίατρο, στην οδό Γιαμαλάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο οδοντίατρος όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά ακινητοποίησε ο ίδιος με τη βοήθεια ενός περαστικού, τον επίδοξο ληστή, κάλεσε την αστυνομία και τον παρέδωσε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Ζητούν επανεκκίνηση για όλους - Υπογραφές και από 6 συλλόγους της Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι Ηρακλειώτες... "πρωταθλητές" στα πρόστιμα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ