Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

αδελφότητα Μικρασιατών "Ο Άγιος Πολύκαρπος"

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νικόλαος Καλογερής είχε σήμερα, Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, συνάντηση με μέλη της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων, «Ο Άγιος Πολύκαρπος», στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός των Εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή, που θα πραγματοποιηθούν από το τέλος του έτους 2021 και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2022, με τη συνεργασία και τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων & πολλών φορέων του Νομού  όπως: ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Πολυτεχνείο Κρήτης – Εργαστήριο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής Πόλης και Πολιτισμού κ.α

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν από την Αδελφότητα, η Πρόεδρος, κ. Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη, ο Αντιπρόεδρος, κ. Κυριάκος Μπαλής, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Μανώλης Αναγνωστόπουλος και η υπεύθυνη Οργανωτικού, κ. Ηλέκτρα Τσίκα – Μαράκη, ενώ από την Π.Ε. Χανίων, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων παραβρέθηκαν από το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού Π.Ε. Χανίων,η κ. Κατερίνα Ζομπανάκη( Πρ/νη) και η κ. Αθανασία Ζώτου.

Στην συνάντηση, συζητήθηκε εκτενώς το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, προσχέδιο του οποίου προσκόμισε η Αδελφότητα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού αναφέρθηκε στον υψηλό συμβολισμό της επετείου αυτής της τραγωδίας, αλλά και στον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας στην νεότερη και σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, δήλωσε ικανοποιημένος από την έγκαιρη έναρξη σχεδιασμού και υποσχέθηκε οι συναντήσεις να συνεχιστούν και με τους άλλου εμπλεκόμενους φορείς μέχρι την πλήρη εξειδίκευση όλων των εκδηλώσεων και δράσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1821-2021: Θησαυροί της Μεταεπαναστατικής Ελλάδας, συλλογή Κρασάκη

Κρήτη: Πατέρας και κόρη «ξάφριζαν» ό,τι έβρισκαν από νοσοκομείο

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Σήμερα οι διανομείς αύριο άλλος κλάδος - Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

Σωκράτης Βαρδάκης

Με αφορμή τη νέα 24ωρη απεργία του κλάδου των διανομέων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Όταν μιλούσαμε για εργασιακό μεσαίωνα με υπογραφή Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, μας έλεγαν γραφικούς. Από τότε, ο ένας μετά τον άλλο, εργασιακοί κλάδοι, μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των φιλικών ιδιωτικών συμφερόντων, που βρήκαν πια το τέλειο άλλοθι.

Σήμερα είναι οι διανομείς, που παύουν να καλύπτονται από το εργατικό δίκαιο και χάνουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς με το άρθρο 69 του ν.4808/21, θεσπίζεται κριτήριο ότι οι συμβάσεις εργασίας των παρόχων υπηρεσιών στις πλατφόρμες δεν είναι εξαρτημένης εργασίας, με συνέπεια οι διανομείς να θεωρούνται πλέον ελεύθεροι επαγγελματίες. Ποιος κλάδος θα ακολουθήσει αύριο;

Στεκόμαστε στο πλευρό των διανομέων και καλούμε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή τη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσουμε, για να διασφαλίσουμε ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.

Η ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που συστηματικά προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν θα περάσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΕΠΕ: Τι «έδειξαν» οι έλεγχοι στους κλάδους delivery και courier

Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητες πορείες από εργαζόμενους διανομείς delivery (vid)

Κρήτη: Γόρδιος Δεσμός για τους δήμους η γραφειοκρατία του ΕΦΚΑ

ESPA BANNER