Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Ασφαλτοστρώσεις σε οδικούς άξονες της πόλης

ασφαλτόστρωση

Άρχισαν σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 14 ημέρες οι εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα της Λεωφόρου Σούδας από τον κόμβο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου μέχρι και τον κόμβο της Σούδας, καθώς και τμημάτων της Λεωφόρου Σούδας στο παραλιακό τμήμα από τον κόμβο της Σούδας μέχρι το λιμάνι.

Στα συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου που συνδέει το λιμάνι της Σούδας με τον Βόρειο Οδικό Άξονα και την πόλη έχουν καταγραφεί σε πολλά σημεία ζημιές και η αποκατάστασή τους θα γίνει τμηματικά.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος καλεί τους πολίτες να τηρούν της κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή κατά τη διάρκεια των εργασιών και επισημαίνεται ότι τα τμήματα της οδού που θα ολοκληρώνονται, θα παραδίδονται άμεσα στην κυκλοφορία.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, την Πέμπτη 19 Μαρτίου ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής του ασφαλτοτάπητα στην οδό Κυδωνίας στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Οι εργασίες αναμένεται ότι θα διαρκέσουν 14 ημέρες.

Κρήτη

Βαρδάκης: Στήριξη χιλιάδων επαγγελματιών πρακτόρων ΟΠΑΠ και των οικογενειών τους

Σωκράτης Βαρδάκης

Την Επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Πρακτόρων Πρόγνωσης παιχνιδιών ΟΠΑΠ Ηρακλείου, οι οποίοι πλήττονται ανεπανόρθωτα από την αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, κατέθεσε με αναφορά του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.
Η πρωτοφανής πανδημία του COVID-19 έχει προκαλέσει όχι μόνο εκτεταμένη υγειονομική κρίση με πολλά θύματα και χιλιάδες κρούσματα αλλά και μία εξίσου δεινή οικονομική κρίση. Η επόμενη μέρα της κρίσης είναι αβέβαιη και εφόσον αυτή η έκτακτη κατάσταση συνεχιστεί ακόμα και το Μάιο, τότε αντικειμενικά δε θα υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης όχι μόνο των επαγγελματικών υποχρεώσεων των πρακτόρων, αλλά ούτε καν των βασικών αναγκών για την επιβίωση των οικογενειών τους.
Οι πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ ανέστειλαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική απώλεια του μοναδικού τους εισοδήματος. Με αφορμή τα παραπάνω, ο κ. Βαρδάκης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τα αιτήματα του κλάδου και να προχωρήσουν άμεσα στις σχετικές ενέργειες: 
• Επιδότηση επαγγελματικών ενοικίων 100%
• Κούρεμα και όχι μόνο αναστολή (όπως έχει εξαγγελθεί) πληρωμών που αφορούν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κατά τους μήνες αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων.
• Στα διάφορα πρακτορεία κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ ανά εταίρο και όχι στο ΑΦΜ της εταιρείας.