Κρήτη

Χανιά

Γιόρτασαν την 120η Επέτειο της Μάχης των Βουκολιών

img_1060.jpg

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την  Ι.Μ.Κισσάμου & Σελίνου και με τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Βουκολιών, εόρτασαν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου  την επέτειο των 120 χρόνων της Μάχης του Πύργου Βουκολιών , μια σημαντική στιγμής της τοπικής ιστορίας καθ' ότι η έκβαση της μάχης αυτής ήταν καθοριστική    για την μετέπειτα απελευθέρωση της Κρήτης.

img_1070.jpg

img_1070.jpg, by chara

Ο Δήμαρχος Πλατανιά  κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο χαιρετισμό του  πέρα της αναφοράς του για τη σημασία της μάχης , πρόσθεσε ότι ....ο Δήμος συνειδητά αναδεικνύει όλες τις στιγμές της τοπικής ιστορίας, σε όλο το  εύρος του,προκειμένου να λειτουργήσει  ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας, καθώς  κάποια από τα ιδανικά με τα οποία έχουν γαλουχηθεί γενιές Ελλήνων, να συνεχιστούν και στις επόμενες γενιές και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι την τοπική αυτή εορτή την συνδιοργανώνει και  η εκπαιδευτική κοινότητα της Τ.Κ. Βουκολιών.

Αναφορά στα γεγονότα  της νικηφόρας Μάχης των Βουκολιών έκανε  ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Ιωάννης Γιακουμάκης. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου  κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, κ.Ιωάννης Μαλακωνάκης & κ.Νικόλαος Δασκαλάκης ο Διοικητής του ΑΤ Βουκολιών, ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκουράκης,ο Προϊστάμενος της Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων κ.  Μανώλης Μηλιαράκης,  οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

πάρκο 62 Μαρτύρων

Ένα ολοκαίνουριο … πάρκο “τσέπης”- όρος που υποδηλώνει τις σχετικά μικρές του διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ελεύθερους χώρους- θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου έως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για το πάρκο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο κατασκευαστικά βρίσκεται στην τελική του φάση, με τις φυτεύσεις μόνο να είναι σε εκκρεμότητα έως την ερχόμενη Άνοιξη.

Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στις δυτικές συνοικίες των Καμινίων και των Δειλινών, με τη χωροθέτησή του να αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και να “κουμπώνει” με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως τα έργα στη λεωφόρο και μικρότερες παιδικές χαρές σε αυτές τις συνοικίες.

Επενδύουμε τόσο σε μεγάλους χώρους όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη, όσο και σε “πάρκα τσέπης” όπως αυτό της λεωφόρου 62 Μαρτύρων”, δηλώνει στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως “μικρό κόσμημα” το εν λόγω πάρκο για την περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Εντός του πάρκου θα λειτουργεί παιδική χαρά, έχει οριοθετηθεί ένας ανοικτός αμφιθεατρικός χώρος για την φιλοξενία εκδηλώσεων, και άλλοι ελεύθεροι χώροι για ήπιο αθλητισμό. Παρά την επικλινή του μορφή, το πάρκο – όπως επιτάσσουν πλέον τα διεθνή standards- είναι προσβάσιμο για ΑμΕΑ.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός του άγγιζε τα 1,3 εκ ευρώ και η χρηματοδότησή του καλύφτηκε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 4.500 οι εμβολιασμοί στο νησί

ΗΠΑ: To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό Ρεπουμπλικανής βουλευτή και οπαδού του QAnon