Κρήτη

Χανιά

Επίσκεψη Πρέσβεων Αυστρίας και Ουγγαρίας στον Δήμαρχο Χανίων

presvis_ouggarias.jpg

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, πραγματοποίησε την Τετάρτη 3/5/2017, η Πρέσβης της Αυστρίας στη χώρα μας, Andrea Ikić-Böhm, συνοδευόμενη από την Επίτιμη Γενική Πρόξενος της Αυστρίας στην Κρήτη, Κωνσταντίνα Μπαντουβά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνο-αυστριακές σχέσεις, καθώς η παρουσία Ελλήνων στην Αυστρία έχει ιστορική σημασία και χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, με επιφανείς ιστορικές φυσιογνωμίες, όπως τον Ρήγα Φεραίο, τον Άνθιμο Γαζή, τις οικογένειες Υψηλάντη.

Ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα, που διαθέτουν η Κρήτη και τα Χανιά ως τουριστικός προορισμός, τα οποία περιλαμβάνονται σταθερά μεταξύ των προτιμήσεων των Αυστριακών, ενώ αναφορά έγινε στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων, καθώς και κοινών πολιτιστικών δράσεων.

Παράλληλα, εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων πραγματοποίησε και ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Erik Haupt, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο επί τιμή, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.

presvis_austrias.jpg

presvis_austrias.jpg, by gpapadakis

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, των ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων του νησιού, καθώς και οι σχέσεις, που αναπτύχθηκαν μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Πρεσβείας της Ουγγαρίας, έπειτα από τις εκδηλώσεις τιμής για τον ένθερμο φιλέλληνα και φιλοκρητικό, Γενικό Πρόξενο της Αυστροουγγαρίας στην Κρήτη από το 1893 έως και το 1908, Ιούλιο Πίντερ.

Σημειώνεται ότι και οι δύο συναντήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την έκθεση, που φιλοξενείται έως τις 9 Μαΐου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στην οποία παρουσιάζονται έργα του Aυστριακού ζωγράφου, Johann Ender, από το ταξίδι του με τον Ούγγρο κόμη, István Széchenyi, στην Ανατολή το 1818-9. Τα έργα προέρχονται από τη Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Επιστημών της Ουγγαρίας, ενώ παρουσιάζονται νομίσματα και γραμματόσημα, που συσχετίζονται με τη μορφή του Μεγάλου Ευεργέτη.

Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα και την ευγενική συμβολή της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη: "Έσβησε" στο ΠΑΓΝΗ ο 16χρονος Νικόλας...

πενθος

Πάλεψε γενναία επί έναν μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Νικόλας, το αγόρι που από μία βουτιά στα Φαλάσαρνα, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον αυχένα.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στις 4 Ιουλίου και από το νοσοκομείο Χανίων διεκομίσθη εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική ωστόσο στα μέσα Ιουλίου εισήχθη στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Έκτοτε νοσηλευόταν εκεί και δυστυχώς σήμερα οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν εγκεφαλικό θάνατο, είδηση που προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκανε μια κλοπή κάθε ...μέρα - Σύλληψη από την αστυνομία

Κρήτη - Καύσωνας: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες