Κρήτη

Χανιά

Δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα από τον δήμο Αποκορώνου

δήμος αποκορώνου

Σε πέντε βασικούς άξονες που περιλαμβάνουν μια σειρά από δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος στηρίζεται για το 2020 ο σχεδιασμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Αποκορώνου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, «πρόκειται για ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα με πολλές δράσεις που απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Μεγάλο μέρος των δράσεων έχουν ορίζοντα 4ετιας, αφορά την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, καθώς ήδη λειτουργεί στην περιοχή Τράπεζα αίματος, ενώ σε εξέλιξη είναι η οργάνωση πάσης φύσεως ιατρικών εξετάσεων, η ανάπτυξη προγραμμάτων υγείας και προαγωγής της ψυχικής υγείας καθώς και δομών όπως κέντρων ψυχικής υγείας, συμβουλευτικής στήριξης και αποκατάστασης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών και δημοτικών ιατρείων.

Μέρος του σχεδιασμού είναι η δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, η ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου και υποστηρικτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Η ανάπτυξη του εθελοντισμού αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι του σχεδιασμού.

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στην ίδρυση νέας δομής Βρεφικού Σταθμού, στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στη στήριξη οικονομικά αδυνάτων και στη λειτουργία Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ).

Στον τομέα της Παιδείας στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης, Κέντρων Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κέντρων Υποστήριξης της Τοπικής Οικονομίας για την προώθηση και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Στον τομέα του Πολιτισμού και τουρισμού προγραμματίζεται η διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, η εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία υποδομών ανάπτυξης αγροτουρισμού, θρησκευτικού, περιπατητικού, οικολογικού, περιβαλλοντικού και συνεδριακού τουρισμού, η έκδοση έντυπου και ψηφιακού υλικού, η ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικών δικτυακών τόπων και χώρων πληροφόρησης και επικοινωνίας με τους πολίτες.

Ακόμα προβλέπεται η προβολή και αξιοποίηση των παραδοσιακών προϊόντων του Αποκόρωνα, η επισκευή, συντήρηση και αξιοποίηση παραδοσιακών και ιστορικών σχολικών κτιρίων και κτιρίων που παραχωρούνται από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, η λειτουργία βιβλιοθήκης, η λειτουργία πολιτιστικού και πνευματικού κέντρου, η λειτουργία μουσείου, πινακοθήκης, κινηματογράφου και θεάτρου, η προστασία μουσείων, μνημείων και σπηλαίων, τα οποία δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού και η προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. 

Στο σχεδιασμό του τομέα αθλητισμού περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η λειτουργία αθλητικού κέντρου, γυμναστηρίου, η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, η συμμετοχή σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού και η λειτουργία τμημάτων αθλητισμού και άθλησης.

Στον τομέα του περιβάλλοντος ο σχεδιασμός προβλέπει δράσεις για την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε περιβαλλοντικά θέματα, παρακολούθηση και υλοποίηση προγραμμάτων για την προστασία των ακτών, των αγρίων ζώων και τη λειτουργία εργαστηρίου για τον έλεγχο της ρύπανσης του δήμου

Στους σκοπούς της επιχείρησης προβλέπεται, επίσης, η οργάνωση δημοτικής συγκοινωνίας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οδοντίατρος ακινητοποίησε και παρέδωσε στην αστυνομία τον επίδοξο ληστή!

καυγάς-ξυλοδαρμός-μπουνιές.jpg

Τουλάχιστον ασυνήθιστη ήταν η σύλληψη ενός επίδοξου ληστή στο Ηράκλειο, στις 11 χθες το βράδυ.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ φόρεσαν χειροπέδες σε έναν 55χρονο Έλληνα ο οποίος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κρατώντας ένα σφυρί, και εκτοξεύοντας απειλές, προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από έναν 54χρονο οδοντίατρο, στην οδό Γιαμαλάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο οδοντίατρος όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά ακινητοποίησε ο ίδιος με τη βοήθεια ενός περαστικού, τον επίδοξο ληστή, κάλεσε την αστυνομία και τον παρέδωσε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Ζητούν επανεκκίνηση για όλους - Υπογραφές και από 6 συλλόγους της Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι Ηρακλειώτες... "πρωταθλητές" στα πρόστιμα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ