Κρήτη

Χανιά

Διακοπή της κυκλοφορίας στη θέση της σήραγγας Τοπολίων

τουνελ

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΧ 2016 – Β ΦΑΣΗ», είναι απαραίτητη η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε μήκος 1000,00 μ. περίπου, σε τμήμα της επαρχιακής οδού 5 (Καλουδιανά - Κεφάλι - Χρυσοσκαλίτισα δια Βουλγάρω, Τοπολίων, Έλους και Στομίου), στην περιοχή της σήραγγας Τοπολίων, και καθ’όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα διαρκέσει από την Τετάρτη 22-02-2017 έως και την Πέμπτη 23-02-2017 και συγκεκριμένα από τις 8:00 πμ έως τις 16:00 μμ.

Η κυκλοφοριακή σύνδεση από την περιοχή της Κισάμου και του Βόρειου οδικού άξονα γενικότερα προς τις περιοχές Ελους – Βάθης – Ελαφονησίου κτλ. θα μπορεί να διεξάγεται μέσω του δρόμου Ταυρωνίτης – Κάντανος – Πλεμενιανά – Στροβλές – Μύλοι – Έλος – Βάθη, και από το δρόμο Κίσαμος – Πλάτανος – Σφηνάρι – Βάθη.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας