Κρήτη

Χανιά

Δέσε τα κορδόνια σου... και τρέξε στον 1ο Μαραθώνιο Κρήτης

τρεξιμο

Την ευκαιρία να τρέξουν σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων Κρήτης, θα έχουν οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στον 1o Μαραθώνιο Κρήτης στις 8 Μαΐου 2016. Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα διεξαχθούν αγώνες των 10 χλμ. και 5 χλμ. όπου η συμμετοχή αναμένεται να είναι μαζική. Επίσης θα υπάρχει και μικρότερος αγώνας "κοινωνικής προσφοράς" 2,5 χλμ. για αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων παραχωρήθηκε Συνέντευξη Τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων & Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του «Μαραθώνιου Κρήτης» κο Απόστολο Βουλγαράκη, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Περιφέρειας Κρήτης, τον Τεχνικό Διευθυντή των αγώνων κο Ευάγγελο Παπαποστόλου, τον Δήμαρχο Χανίων κο Αναστάσιο Βάμβουκα, τον Δήμαρχο Αποκορώνου κο Χαράλαμπο Κουκιανάκη, τον Δήμαρχο Κισσάμου κο Θεόδωρο Σταθάκη, τον Δήμαρχο Σφακίων κο Ιωάννη Ζερβό, τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κο Στυλιανό Ζερβάκη, τον πρόεδρο του Σ.Δ.Υ.Χανίων κο Γιώργο Αλογδιανάκη αλλά και εκπροσώπων των τοπικών θεσμικών φορέων.

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κο Απόστολο Βουλγαράκη η παρουσίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή του «Μαραθώνιου Κρήτης» και στη συνέχεια έγινε από τον κο Ευάγγελο Παπαποστόλου η επίσημη παρουσίαση και έναρξη της Ιστοσελίδας του (webSite) της διοργάνωσης http://crete-marathon.gr/gr/. Στον δικτυακό τόπο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Μαραθώνιο και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10 χλμ., των 5 χλμ. Και των 2,5 χλμ.

Αναλυτικότερα:
Παρουσιάστηκε η επίσημη έναρξη των εγγραφών των συμμετεχόντων μέσα από την λειτουργία του δικτυακού τόπου της διοργάνωσης, http://crete-marathon.gr/gr/eggrafi/on-line-eggrafi,. Η περίοδος των εγγραφών ορίστηκε μέχρι την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016.

Παρουσιάστηκε η επίσημη έναρξη των εγγραφών των εθελοντών, http://crete-marathon.gr/gr/eggrafi/on-line-eggrafi-ethelonti

Παρουσιάστηκε η έναρξη των εγγραφών για τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην Λαμπαδηδρομία http://crete-marathon.gr/gr/eggrafi/on-line-eggrafi-stin-lampadidromia

Ανακοινώθηκε η λειτουργία του Κέντρου εγγραφών της διοργάνωσης που είναι το «Γυαλί Τζαμισί» στο Ενετικό λιμάνι Χανίων και το πλαίσιο των παροχών προς τους συμμετέχοντες που είναι:

Ασφαλιστική κάλυψη από την «Interlife Ασφαλιστική»
Τεχνικό T-Shirt υψηλής ποιότητας
Μετάλλιο
Τσάντα πλάτης
Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση με την τεχνολογία των Chip από την «Mylaps»
Ηλεκτρονικό δίπλωμα
Φωτογραφική κάλυψη του τερματισμού με τον χρόνο τερματισμού
Αριθμό συμμετοχής με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα
Πλήρεις υποστήριξη των συμμετεχόντων οργανωτικά (κέντρο εγγραφών, υλικά, ποτά, υπηρεσίες, κλπ.)
Πλήρης υγειονομική κάλυψη
Μουσικές εκδηλώσεις, δώρα και εκδηλώσεις χορηγών
Ειδικές τιμές για την εστίαση, τη διαμονή και τη μετακίνηση.
Η μετακίνηση προσφέρετε με έκπτωση 50% από την χορηγό εταιρεία «ΑΝΕΚ Lines – BlueStar Ferries»
Τέλος, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι χορηγοί με τον Μέγα Χορηγό της διοργάνωσης που είναι η ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. - Επιτραπέζιο Νερό «Samaria» να παρουσιάζει την ετικέτα του Μαραθωνίου που κοσμεί στην διανομή τους 5.000.000 μπουκάλια 500 mlκαι τους Χορηγούς:

ΑΝΕΚ Lines – Blue Star Ferries
Attika Bank,
Interlife Ασφαλιστική
Αρτοποιία Τσατσαρωνάκη

 

Κρήτη

Κρήτη: Τραγικός θάνατος για νεαρό άνδρα στο λιόφυτο

λιοφυτο

Τραγωδία το πρωί της Τρίτης στην Κρήτη με έναν νεαρό άνδρα να αφλήνει επί τόπου την τελευταία του πνοή.

Όλα συνέβησαν σε λιόφυτο στη θέση Κατσογρίδα, δίπλα από την περιοχή των Ατσιπάδων του Δήμου Αγίου Βασιλείου όταν ένας άνδρας γύρω στα 35, επιχείρησε να κόψει ένα μεγάλο κλαδί από ελαιόδεντρο.

Ένας λάθος χειρισμός όμως είχε ως συνέπεια το κλαδί να πέσει πάνω του και να τον τραυματίσει στο κεφάλι.

Δυστυχώς ώσπου να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Σπηλίου, ο άτυχος αλλοαδπός είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. 

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ: Διευκρινίσεις για την απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων

Κρήτη: Προσπάθησε να ξεγελάσει το ΤΑΕ ... αλλά δεν τα κατάφερε

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα σε επιχειρήσεις