Κρήτη

Χανιά

Δ. Πλατανιά: Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση της πέτρινης γέφυρας στον Πρασέ

δήμος πλατανιά

Υπογράφτηκε σήμερα, στο Δημαρχείο Πλατανιά, από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας, σύμβαση για το έργο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΤΡΙΝΗΣ ΘΟΛΩΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΠΡΑΣΕ». Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης 57.000,00€, αφορά την ανάδειξη και αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου της παλαιάς πέτρινης θολωτής γέφυρας στο «Ποντικόρυακο» του Πρασέ, η οποία μέχρι και το 1970 ήταν προσβάσιμη, αφού αποτελούσε τμήμα του επαρχιακού δρόμου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμό από την πυκνή χαμηλή βλάστηση, κλάδεμα δέντρων, απαραίτητη σήμανση με πινακίδες, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πεζών και των οχημάτων, αποκατάσταση της πρόσβασης προς τον κεντρικό δρόμο.

Δεν προβλέπεται να γίνει παρέμβαση στη γέφυρα, που αποτελεί και νεότερο μνημείο, αλλά θα πραγματοποιηθούν κατασκευές και τοποθέτηση εξοπλισμού αναψυχής στον περιβάλλοντα χώρο αυτής, όπως πέτρινη βρύση, παγκάκια, ξύλινο στέγαστρο, ξύλινη κούνια τριών θέσεων, προστατευτικό κιγκλίδωμα, ενημερωτική πινακίδα κ.α.

Η πίστωση του παραπάνω έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER», με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη, που εξασφάλισε ο Δήμος Πλατανιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Βενιζέλος, Ελύτης, Καζαντζάκης και Ξυλούρης στη "μάχη" υπέρ των εμβολιασμών

Κρήτη - καύσωνας: Για επικίνδυνα φαινόμενα προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαγγέλης Καρκανάκης: Διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στο "τιμόνι" της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Βαγγελης Καρκανακης

Με τον ...αέρα της εμπειρίας και με την αποδοχή που έχει η προηγούμενη θητεία του στην κομματική βάση, ο Βαγγέλης Καρκανάκης διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, θέτει εαυτόν στην κρίση των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής. Μάλιστα, την προηγούμενη περίοδο ο ίδιος και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ είχαν καταφέρει να συσπειρώσουν τα μέλη της ΝΟΔΕ γύρω από το τοπικό καθοδηγητικό όργανο, απόδειξη η διεύρυνση των εγγεγραμμένων μελών που φτάνουν στα 6.200.

Στα θετικά της θητείας του το "άνοιγμα" προς την ενδοχώρα με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων που σίγουρα είχαν θετικό αντίκτυπο στα "γαλάζια" στελέχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Το μήνυμα του Στράτου Μαγκουσάκη

Ηράκλειο - Νέα Δημοκρατία: Έτσι θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές

ESPA BANNER