Κρήτη

Χανιά

Αρναουτάκης: «Ικανοποιημένοι γιατί δεν θα χαθούν πόροι από το νησί»

hania_petsas_2.jpg

Με την σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στην Κρήτη με την Περιφέρεια και τους Δήμους του νησιού.  

Τον υπουργό υποδέχθηκε στην Π.Ε. Χανίων ο Περιφερειάρχης ενώ στη συνάντηση που ακολούθησε τέθηκαν στον κ. Πέτσα και στο Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη, οι προτεραιότητες της Περιφερειακής ενότητας και των δήμων για τα έργα του «Αντώνης Τρίτσης». Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής υπογράμμισε τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε Περιφέρεια και Δήμους και την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών. 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως «με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. Πέτσα στην Κρήτη, το κεντρικό μήνυμα που προκύπτει είναι πως βρίσκεται η καλύτερη λύση για να μην χαθούν πόροι από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης από το νησί». Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντικό ότι υπήρξαν κατ’ ιδίαν συζητήσεις του Υπουργού με κάθε δήμαρχο σε όλη την Κρήτη αλλά και με την Περιφέρεια», διότι όπως εξήγησε «στις συναντήσεις αυτές τέθηκαν τόσο τα οικονομικά όσο και τα θεσμικά ζητήματα, ενόψει του νομοσχεδίου για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, όπως και η αναγκαία στελέχωση των υπηρεσιών. Ο κ. υπουργός τόνισε πως θα δοθούν οι καλύτερες λύσεις».  

 

Ο Στέλιος Πέτσας στα Χανιά
Ο Στέλιος Πέτσας στα Χανιά

Παράλληλα, αναφερόμενος στην πολύ καλή συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και δήμων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού ότι δεν θα χαθούν πόροι από το νησί. «Από την πλευρά την δική μας εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί δεν θα χαθούν πόροι από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την Κρήτη, επειδή νωρίτερα στο «Φιλόδημο» οι Δήμοι προχώρησαν έγκαιρα και ωρίμασαν έργα στο νησί», υπογράμμισε.  

Στη σύσκεψη μετείχαν οι βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης, Βασίλης Διγαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης, οι Δήμαρχοι Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, Κανδάνου - Σελίνου Αντώνης Περράκης, Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης και Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη.  

Ταυρωνίτης και αντιπλημμυρικά έργα 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε και στο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Ταυρωνίτη, στο οποίο έγινε επίσκεψη του Υπουργού παρουσία των τοπικών αρχών. Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας για την προστασία της ευρύτερης περιοχής και αντιμετωπίζει τις ζημιές που προκλήθηκαν το Φεβρουάριο του 2019. Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως «εκτός από τα 8 εκ. ευρώ που έχουν δοθεί για το εμβληματικό έργο του Ταυρωνίτη, θα δοθεί άλλη μία συμπληρωματική πίστωση περίπου 3,8 εκ. ευρώ για να μπορεί να ολοκληρωθεί».

 

 

Κατά την επίσκεψη στο έργο, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Υπουργό, για την έμπρακτη στήριξη στο έργο τόσο για την πρώτη χρηματοδότηση όσο και για την συμπληρωματική πίστωση που ανακοινώθηκε.   

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε παράλληλα πως η Περιφέρεια Κρήτης προετοιμάζει 30 μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα σε όλο το νησί, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια Κρήτης θα διεκδικήσει τη χρηματοδότηση των έργων από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. «Κάτι αντίστοιχο με τον Ταυρωνίτη πρέπει να γίνει σε ρέματα και ποταμούς σε όλη την Κρήτη. Εμείς προετοιμάζουμε 30 μελέτες οι οποίες θα μπουν στη διαδικασία δημοπράτησης και αναθέσεων, ούτως ώστε μέσα σ’ ένα έτος να μπορούμε να έχουμε έτοιμες τις μελέτες και ν’ αναζητούμε χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης είτε από το Αντώνης Τρίτσης», δήλωσε.   

ειδησεις σημερα

Πέτσας από Χανιά: Αρωγός το ΥΠΕΣ στο σχεδιασμό του δήμου για ένταξη έργων σε προγράμματα

Ηράκλειο: Τιμήθηκε η επέτειος των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για ένα σημαντικό έργο στην Ιεράπετρα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σε λειτουργία η ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα, στη Δημοτική Ακτή Καρτερού

ράμπα αμεα

Επανατοποθετήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία για μια ακόμα χρονιά, το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για Άτομα με Αναπηρία SeaTrac, στη Δημοτική Ακτή Καρτερού, από τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε..

Ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σύστημα που λειτουργεί στην Δημοτική παραλία από το 2017, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλα τα ΑμεΑ να απολαμβάνουν τη θάλασσα με άνεση και ασφάλεια, πραγματοποιώντας παράλληλα τις απαραίτητες θεραπείες τους, χωρίς προβλήματα.

Αξίζει να τονιστεί, ότι το συγκεκριμένο σύστημα πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας τόσο για τους χρήστες όσο και για τους συνοδούς τους και αποτελεί μια σημαντική παροχή προς τους λουόμενους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Σε συνδυασμό δε και με τις υπόλοιπες παροχές που η Δημοτική Ακτή προσφέρει στους επισκέπτες της, όπως είναι τα αποδυτήρια και τα ντους, το αναψυκτήριο, ο άνετος χώρος στάθμευσης, η μεγάλη έκταση της παραλίας, τα γήπεδα αθλοπαιδιών, αλλά και το προνομιακό σημείο της, θεωρείται βέβαιο ότι και φέτος, θα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό σημείο συνάντησης, για μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες του Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Η κουρά των προβάτων έφερε μπαλωθιές και... συλλήψεις

Κρήτη: Ανέβηκε στο καμπαναριό και απειλούσε να πέσει!

Μινωικές Γραμμές: Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Κρήτης από τις 21 Ιουνίου

Ηράκλειο: Ζημιές σε αυτοκίνητα μετά την... ματαίωση του κορωνοπάρτι