Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Γιορτή ελιάς και λαδιού στο Κολυμβάρι

Γιορτή ελιάς και λαδιού στο Κολυμβάρι
 clock 13:52 | 04/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Το διήμερο 23-24 Αυγούστου 2014 θα γίνει η εκδήλωση για την Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στη Δ.Ε. Κολυμβαρίου Δήμου Πλατανιά που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά και το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (International Olive Council -IOC) και με την υποστήριξη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις αυτές παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο για τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου (παραγωγούς, ελαιουργούς, τυποποιητές, εμπόρους ελαιολάδου), όσο και για όλους όσοi θέλουν να γνωρίσουν την αξία του ελαιολάδου. Ενδεικτικά, το Σάββατο 23 Αυγούστου είναι προγραμματισμένες ομιλίες από αναγνωρισμένους επιστήμονες του χώρου για την ποιότητα του ελαιολάδου, την προώθηση, τους παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του ελαιολάδου και τη σημασία του ελαιολάδου στην υγεία. Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με ελεύθερη συμμετοχή αγροτών, ελαιουργών, τυποποιητών και ειδικών για τις δυνατότητες βελτίωσης των ελαιοκομικών προϊόντων. Ακολουθεί παρουσίαση του βιβλίου “Ακολουθώντας τα αποτυπώματα της ελιάς” του Δρ Κωνσταντίνου Χαρτζουλάκη. Παράλληλα, στο χώρο του συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων, βιβλίων και φωτογραφίας με θέμα την ελιά. Η ημέρα θα κλείσει με παραδοσιακό κρητικό γλέντι στο χωριό Καρρές Κολυμβαρίου, διοργανωμένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ραδάμανθυς” του χωριού Καρρές.

Το πρόγραμμα για την Κυριακή 24 Αυγούστου ξεκινάει με ομιλίες για την παρουσία του ελαιολάδου στη θρησκεία και τον πολιτισμό της ελιάς στην Κρήτη. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου από ομάδα του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων με την ενεργό συμμετοχή του κοινού. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαγειρικής ντόπιων πιάτων με τη χρήση ελαιολάδου, αξιολόγηση των πιάτων από αναγνωρισμένους chefs και γευσιγνωσία από το κοινό. Το διήμερο θα κλείσει με την απονομή βραβείων μαγειρικής και παραδοσιακή μουσική και χορό στο προαύλιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Τέλος, και τις δύο ήμερες έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε χώρους σχετιζόμενους με την ελιά και το ελαιόλαδο (Μουσείο Ελιάς Βουβών, μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου).

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis