Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έστειλε το ΕΚΗ για τα χημικά

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έστειλε το ΕΚΗ για τα χημικά
 clock 17:33 | 12/02/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Επιστολή προς τον  Πρόεδρο της Ελληνικής  Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έστειλε  η  Διοίκηση  του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου, με αφορμή την επιχειρούμενη καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο. Το ΕΚΗ  ζητά από τον πρόεδρο, σαν πρώτος πολίτης αυτής της χώρας, να αποτρέψει αυτό το έγκλημα και του επισημαίνει ότι δεν πρέπει  να είναι συνυπεύθυνος σ’ αυτή την προδοσία.

 

ΠΡΟΣ

ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Στις 20/7/2012 σας είχαμε στείλει επιστολή και αναφέραμε την ανικανότητα της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πραγματικά δύσκολη κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σας αναφέραμε ότι οι  εφαρμοζόμενες πολιτικές παραμένουν σταθερά ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του μόχθου.

Πολιτικές που θα εξαντλήσουν μισθολογικά, φοροδοτικά και ταυτόχρονα περιθωριοποιούν – φτωχοποιούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα. Επιλογές, που ενισχύουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους επιτρέπει συστηματικά να φοροδιαφεύγουν, να φοροκλέπτουν, να επιβάλλουν μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις και τριτοκοσμικές  αμοιβές  και γενικά να θησαυρίζουν από το μόχθο των ελλήνων εργαζομένων.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Δυστυχώς δεν μας απαντήσατε.

Τώρα απευθυνόμαστε πάλι σε σας γιατί αντιμετωπίζουμε και πάλι την ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, την λειψανδρία αυτών που  υποτίθεται μας εκπροσωπούν  στο Ελληνικό κοινοβούλιο, για ένα τεράστιο θέμα  για τον Κρητικό λαό και όλους τους Έλληνες.  Ή μήπως και εσείς δεν το γνωρίζετε;

Κύριε Πρόεδρε,

Σε πειραματόζωο μετατρέπουν οι ΗΠΑ τη Μεσόγειο, καθώς πάνω στο Αμερικανικό πλοίο «CAPE RAY» θα γίνει η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Μετά την άρνηση της Νορβηγίας, Γερμανίας, Βελγίου, Αλβανίας, επιλέχτηκε με μυστικές συμφωνίες. Ποιος άλλος, ο «συνήθης ύποπτος» η Ελλάδα μας, μόνο που αυτοί που αποφασίζουν ντόπιοι και ξένοι δεν νομιμοποιούνται πλέον από τον Ελληνικό λαό. Πόσο μάλλον  όταν θέλουν να μας επιβάλλουν φόβο και τρόμο με τοξική βόμβα στην Μεσόγειο  Δυτικά της Κρήτης.

Οι επιστήμονες του «Δημόκριτου» και του «Πολυτεχνείου Κρήτης» και όλες οι επιστημονικές οργανώσεις  κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά επικίνδυνη με απρόβλεπτες συνέπειες  πράξη  που απειλεί τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της Ανατολικής Μεσογείου και ολόκληρης της χώρας.

Παρά την αδιαφάνεια  και την μυστικοπάθεια των Κυβερνώντων, αν και είχαν λάβει γνώση του θέματος εδώ και αρκετό καιρό, απέκρυψαν από τον Ελληνικό λαό  ένα τόσο σοβαρό θέμα. Οι φορείς στην Κρήτη αναδείξαμε έστω και αργά την επικινδυνότητα που υποκρύπτει η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας με ΠΙΛΟΤΙΚΟ πρόγραμμα στην Μεσόγειο.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Έχουμε όλες τις μελέτες και γνωματεύσεις επιστημονικών φορέων που μιλούν για έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Κύριε Πρόεδρε,

Σαν πρώτος πολίτης  αυτής της χώρας, μπορείτε να αποτρέψετε  αυτό το έγκλημα. Δεν πρέπει  να είστε συνυπεύθυνος σ’ αυτή την προδοσία.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει με την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας. 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ                                   ΒΟΡΓΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis