Κρήτη

Αστυνομικά

"Ένας άλλος Δρόμος είναι αναγκαίος για την Οδική Ασφάλεια στην Κρήτη"

troxaia.jpg

Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης θα παραχωρήσει ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 11πμ. με θέμα “Ένας άλλος Δρόμος είναι αναγκαίος για την Οδική Ασφάλεια στην Κρήτη”.
Ομιλητές θα είναι  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του SOS Τροχαία Εγκλήματα:
Μανώλης Σταυρουλάκης, ιδιωτικός υπάλληλος και Λευτέρης Μιχελάκης, εκπαιδευτής οδήγησης.

Μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν  μέλη οικογενειών θυμάτων τροχαίων εγκλημάτων.

Καλούμε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και τις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης να παρευρεθούν για να ενώσουμε την φωνή μας και να δημιουργήσουμε μια ανεξάρτητη δύναμη που θα διεκδικήσει και θα επιβάλει μια  διαφορετική πραγματικότητα στις μετακινήσεις και τις μεταφορές με σεβασμό στην Ζωή και στον Άνθρωπο. 
Να χαράξουμε ένα διαφορετικό δρόμο, που εκτός από την βελτίωση των υποδομών θα περιλαμβάνει, τον περιορισμό της χρήσης του ΙΧ, τον περιορισμό των ορίων ταχύτητας, 
τον περιορισμό των ορίων συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα κα.
Να απαιτήσουμε Σεβασμό στα Θύματα των Τροχαίων. 
Άμεση αφαίρεση της άδειας οδήγησης για τους υπεύθυνους σοβαρών τροχαίων εγκλημάτων. 
Χωρίς Δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους.

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Οι απώλειες που βίωσαν οι δύο φίλοι

Ματθαίος - Έρντι

Ένας βαρύς πόνος που για πάντα θα βαραίνει την καρδιά και ένα "γιατί" που ίσως να μην βρει απάντηση.

Έτσι θα αναγκαστούν να ζουν απο δω και στο εξής τόσο οι συγγενείς του 21χρονου Έρντι όσο και του 17χρονου Ματθαίου Καραγιαννάκη.

Των δύο νεαρών που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα του Γαζίου όταν η μηχανή στην οποία επέβαιναν, προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού.

Η κηδεία του 17χρονου μαθητή θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί από τον Προφήτη Ηλία, τόπο καταγωγής του ενώ του 21χρονου φίλου του, θα γίνει στην Αλβανία από όπό όπου καταγόταν.
Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο άτυχος 17χρονος μαθητής είχε πάρει το όνομά του από τον θείο του, αδελφό του πατέρα του, που και εκείνος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις Μαλάδες το 1998.

Δεύτερη απώλεια βιώνει και η οικογένεια του Έρντι καθώς πριν λίγα χρόνια έχασε τον πατέρα του...

Ο θάνατος των δύο φίλων ήρθε να συγκλονίσει αλλά και να προβληματίσει τους πάντες και περισσότερο τις τοπικές αρχές οι οποίες εδώ και καιρό ζητούσαν, όπως υποστηρίζουν, παρεμβάσεις στο σημείο όπου χάθηκαν οι δύο νέοι.

Το κακό έγινε και τώρα είναι αργά για τα δύο παιδιά όμως όλοι ελπίζουν, αυτό να ήταν το τελευταίο αίμα που χύθηκε στην άσφαλτο.

Στον δρόμο όπου χάθηκαν οι δύο φίλοι, συχνά - πυκνά γίνονται κόντρες ανάμεσα σε αυτοκίνητα και μηχανές και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό...

Το βράδυ της Δευτέρας, φίλοι του Ματθαίου και του  Έρντι, συγκεντρώθηκαν στο σημείο της τραγωδία και με ριζίτικα τραγούδια και μαντινάδες, τους αποχαιρέτησαν...

Δείτε το βίντεο από τη "fonimaleviziou":

 

Γ.Π.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τροχαίο στην παραλιακή με τραυματία

Κρήτη: Δύο ιερείς φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό του 19χρονου

Ηράκλειο: Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό 19χρονου

 

 

ESPA BANNER