Κρήτη

Αγροτικά

Τα προβλήματα της ενιαίας ενίσχυσης, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

agrotiko.jpg

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης συζητήθηκαν στη συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την συμμετοχή του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, της  Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης  Πρωτογενή Τομέα Θεανώς Βρέντζου – Σκορδαλάκη, εκπροσώπων των Νέων Αγροτών   από όλη την Κρήτη, του Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργου Αποστολάκη και του Αντιπροέδρου της ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Μύρωνα Χιλετζάκη.
Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του έτους στην Περιφέρεια Κρήτης με πρωτοβουλία της κ. Βρέντζου , λόγω των σοβαρών προβλημάτων-αδικιών  που προέκυψαν από την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης   σε βάρος κυρίως των νέων αγροτών. Συγκεκριμένα τα ζητήματα-προβλήματα που θίχτηκαν προς επίλυση αφορούν στις επιδοτήσεις των Νέων Γεωργών των ετών  2009 και 2014 όπου παρατηρείται μεγάλη διαφοροποίηση στην κατανομή του εθνικού αποθέματος μεταξύ των Νέων Γεωργών που εντάχθηκαν στο Μέτρο 1.2.1. τα έτη 2006, 2009 και 2014. Τα έτη 2006 και 2014 κατανεμήθηκε εθνικό απόθεμα σε αντίθεση με το έτος 2009, που εγκρίθηκε από το άρθρο 68 πάγιο ποσό (1.200€) για όλους τους ενταγμένους Νέους Γεωργούς. 
Επίσης ο κ. Αποστόλου τόνισε πως οι νέοι αγρότες θα έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να αμβλυνθούν οι αδικίες και θα δοθούν επιπλέον ενισχύσεις και κίνητρα στους νέους αγρότες.
Επιπλέον  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικότερα στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και στην κατανομή των βοσκοτόπων. Ο Υπουργός ανέφερε ότι, έχει ήδη  αποστείλει σχετικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και επίσης  θα θέσει το θέμα και στον αρμόδιο επίτροπο κατά τη συνάντηση που θα έχει μαζί του στις 28 Ιανουαρίου. 
Προέτρεψε μάλιστα τους αγρότες που θεωρούν ότι αδικούνται από την καταβολή των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης να υποβάλλουν ενστάσεις   και υποσχέθηκε ότι  οι διορθωτικές κινήσεις θα   γίνουν μετά την εξέταση τους. 
Η κ. Βρέντζου παράλληλα εξέθεσε στον Υπουργό και στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, τα θέματα που για την Περιφέρεια αποτελούν προτεραιότητα, όπως την  αξιοποίηση των σχολών της Μεσσαράς και Ασωμάτων , την Δακοκτονία 2016 , την κατοχύρωση θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία των Αγορών Παραγωγών ενώ  ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινήσεις για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων οικοτεχνίας που ήδη έχει μπει σε εφαρμογή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής στο ΚΗΜΟ μέσω της   σελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr .

Κρήτη

Χανιά

Λοβέρδος από τα Χανιά: Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση

Ανδρέας Λοβέρδος

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη ο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από τα Χανιά είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές τον Δεκέμβριο του 2020 για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα

“Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση”, δήλωσε τονίζοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

"Ήρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα ειναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μάλλον θα κυβερνήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του zarpanews.gr, αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνάει από μια συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022 ή το 2023 θα υπάρξουν σίγουρα δυο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. “Στη δεύτερη ο Τσιπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος ειναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση“, συμπλήρωσε. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια, είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό όπου ανήκει.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ο,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους”.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER