Κρήτη

Αγροτικά

Μπλόκο σε νταλίκες από την Κρήτη με νωπά προϊόντα

νταλίκες

Μπλόκο σε νταλίκες από την Κρήτη με νωπά προϊόντα έκαναν οι άνδρες της οικονομικής Αστυνομίας στο λιμάνι του Πειραιά βεβαιώνοντας αρκετές παραβάσεις. Έλεγχοι όμως έγιναν και στο λιμάνι του Ηρακλείου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της Αστυνομίας:

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά σε φορτηγά αυτοκίνητα, φορτωμένα με νωπά αγροτικά προϊόντα, που κατέφθασαν με πλοία από την Κρήτη.

Ελέχθησαν δώδεκα φορτηγά και από τους ελέγχους προέκυψαν:

α) Από τους ελεγκτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Σε πέντε (5) φορτηγά αυτοκίνητα διαπιστώθηκαν μη συμμορφώσεις ως προς τις προδιαγραφές εμπορίας και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες.
Σε ένα (1) εξ αυτών, λόγω πληρώθας των παρατυπιών, δεν επετράπη η έξοδός του από το λιμάνι και επεστράφη στην Κρήτη προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
β) Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας:

Σε τρία (3) φορτηγά διαπιστώθηκαν παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας καθ’ όσον δεν υπήρχαν για μέρος του φορτίου τα προβλεπόμενα συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία (Δελτίο αποστολής).
Σε ένα φορτηγό βρέθηκε δεξαμενή, χωρητικότητας χιλίων λίτρων που περιείχε οινοπνευματώδη ποτό (ρακί) και δέκα (10) συσκευασίες (ασκοί) των είκοσι λίτρων (20,00 lt ) με το ίδιο περιεχόμενο και για το λόγο αυτό ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη για λαθρεμπορία αλκοολούχων ποτών. Συγκατηγορούμενος με ίδιες κατηγορίες είναι και ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας με έδρα τα Χανιά. Σχηματίσθηκε δικογραφία και υποβλήθηκε κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
Το λαθρεμπόρευμα καθώς και το φορτηγό (τράκτορας και επικαθήμενο) κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο Πειραιά.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου από μεικτό κλιμάκιο των προαναφερόμενων Υπηρεσιών ελέχθησαν 13 φορτηγά εκ των οποίων δύο σφραγίστηκαν και σε τρία έγιναν συστάσεις.

Οι έλεγχοι έγιναν στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία-συσκευασία-τυποποίηση διακίνηση και εμπορία προϊόντων-τροφίμων ζωικής και φυτικής παραγωγής, εν όψει των εορτών του Πάσχα, σε συνέχεια πολιτικής απόφασης σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων συναρμόδιων Υπουργείων, κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας, του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.), των Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημόσιων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, του ΣΕΠΕ και με τη συνδρομή των τοπικών Αστυνομικών Αρχών, κατά το χρονικό διάστημα από 14-4-2016 έως 27-4-2016. Ανάλογοι έλεγχοι έγιναν σε όλη την επικράτεια και σύμφωνα με την Αστυνομία, θα συνεχιστούν. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Τρεις συλλήψεις για κλοπή στο Μαλεβίζι

συλλήψεις

Χειροπέδες φόρεσαν το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Μαλεβιζίου, δύο άνδρες και μία γυναίκα, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Συγκεκριμένα, μετά τα μεσάνμυχτα, άγνωστα άτομα παραβίασαν μηχάνημα κερματοδέκτη υπαίθριου καταστήματος ιδιοκτησίας ενός άνδρα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ προκαλώντας του ταυτόχρονα και φθορές.

Από την έρευνα και προανάκριση της υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα άτομα είχαν προβεί στην εν λόγω κλοπή.

Αφού αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός εκ των ατόμων για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Οι έρευνες για το "χαμένο" εκατομμύριο και οι επιφυλάξεις της ΕΛ.ΑΣ

"Χτύπησαν" εγκληματική ομάδα με χιλιάδες δενδρύλλια και όπλα - Συλλήψεις και στο Ηράκλειο

Δίκη Γιακουμάκη: Συγκλονίζει η αδελφή του