Κρήτη

Αγροτικά

Κρήτη: Τι αλλάζει στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών

οπεκεπε

Αλλάζουν πολλά στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης. Το σύστημα άνοιξε, για πρώτη φορά τόσο νωρίς, από χθες 15 Μαρτίου και θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 15 Μαίου 2017. Οι αγρότες μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα στο opekepe.gr, μόνοι τους ή να το πράξουν στις κατά τόπους Ενώσεις. Ωστόσο πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τυχόν λάθη επιφέρουν ποινή 1% επί του ποσού.
Φέτος οι κωδικοί για την είσοδο στο σύστημα θα είναι εκείνοι του Taxis ώστε να διασφαλίζεται η απόλυτη ασφάλεια στον χρήστη, είπε ο κ. Αποστολάκης, προσθέτοντας ότι ο αγρότης, θα μπορεί να λάβει το 80% της επιδότησης, ακόμα και το καλοκαίρι, χωρίς να περιμένει τον Οκτώβριο, αρκεί να κατέχει την Κάρτα Αγρότη που έχουν εκδόσει συστημικές τράπεζες, με επιτόκιο 4%.
Ο κ. Αποστολάκης εφιστά την προσοχή των κτηνοτρόφων, υπογραμμίζοντας ότι τυχόν λάθη στη συμπλήρωση της πλατφόρμας θα τους επιβαρύνουν οικονομικά

Τα δικαιολογητικά

Στην περίπτωση προ συμπληρωμένων αιτήσεων, δικαιολογητικά έγγραφα υποβάλλονται από το γεωργό εφόσον τροποποιούνται για το έτος υποβολής 2017.

Σε περίπτωση που γεωργός συμπληρώσει εξαρχής το έντυπο της ενιαίας αίτησης έτους 2017, τα βασικά δικαιολογητικά που υποβάλλει είναι:

Αντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας (ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου)
Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του εκκαθ/κού σημειώματος ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου αναγράφεται ο ΑΦΜ

Αντίγραφο της 1ης σελ. του βιβλιαρίου της Τράπεζας, με τον αριθμό τραπ. λογαριασμού ή οποιοδήποτε έγγραφο του οικείου πιστωτικού ιδρύματος όπου αναγράφεται ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ

Αντίγραφα των παραστατικών νομής ενοικιαζόμενων κτηματολογικών τεμαχίων είτε τίτλων ιδιοκτησίας Επισημαίνεται ότι τα δικαιολογητικά έγγραφα συμπληρώνουν τον ηλεκτρονικό φάκελο του αιτούντα. Τα εν λόγω έγγραφα χρησιμοποιούνται σε περίπτωση ελέγχου του γεωργού σε συνέχεια καταγγελίας κτλ. Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται κατά τη διενέργεια των μηχανογραφικών διασταυρωτικών ελέγχων είναι αυτά που έχουν καταχωρηθεί στα πεδία στοιχεία της αίτησης
Η ορθή καταχώρηση και υποβολή της ενιαίας αίτησης στη διαδικτυακή εφαρμογή, η πληρότητα του ηλεκτρονικού φακέλου και η εμπρόθεσμη οριστικοποίηση της, είναι αποκλειστική ευθύνη του αιτούντα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Δεύτερο μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο για δωρεάν rapid test

εοδυ πλατεία

Η πλατεία Ελευθερίας δεν θα είναι το μοναδικό σημείο, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό.

Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο υπέυθυνος του ΕΟΔΥ για την Π.Ε Ηρακλείου Πάνος Μαματζάκης, από αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία, από συνεργείο του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, και θα λειτουργεί 10.00-14.00, Κυριακή με Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός των μαθητών Λυκείου και τν εκπαιδευτικών, από σήμερα self test οφείλουν να κάνουν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οπότε η επαλήθευση τυχόν θετικών τεστ, είναι επιβεβλημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)

Ηράκλειο: Ξεχειλίζει η οργή για τα υδρόμετρα - Σπείρα... επαγγελματιών "χτυπά" ανελέητα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς - Σταθερές οι εισαγωγές σε ΜΕΘ