Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Το Κίεβο πρέπει να κάνει "ό,τι μπορεί" ώστε ο πόλεμος να τερματιστεί μέσω της διπλωματίας

ζελενσκι
 clock 13:50 | 16/11/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα τερματιστεί τον επόμενο χρόνο μέσω της διπλωματίας, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα.

Ο Ζελένσκι παραδέχθηκε επίσης ότι η κατάσταση στο μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία είναι δύσκολη και ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταγράφουν πρόοδο. Εκτίμησε εξάλλου ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν ενδιαφέρεται να καταλήξει σε ειρηνευτική συμφωνία.

Παράλληλα ο Ουκρανός πρόεδρος εξήγησε ότι η αμερικανική νομοθεσία προβλέπει πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προτού αυτός ορκιστεί τον Ιανουάριο, τονίζοντας ότι προτιμά να μιλήσει απευθείας ο ίδιος με τον Ρεπουμπλικάνο και όχι μέσω κάποιου απεσταλμένου ή συμβούλου.

"Εγώ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, θα λάβω σοβαρά υπόψη μου μόνο μια συζήτηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, με κάθε σεβασμό προς οποιοδήποτε περιβάλλον, προς οποιοδήποτε πρόσωπο", υπογράμμισε.

"Από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε αυτός ο πόλεμος να τερματιστεί του χρόνου, να τερματιστεί μέσω της διπλωματικής οδού", εξήγησε ο Ζελένσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραγωδία στα Τέμπη: Άγνωστο παραπλανητικό έγγραφο του ΟΣΕ αναδεικνύει νέο σκάνδαλο

Πολυτεχνείο: «Φρούριο» η Αθήνα για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου - 5.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Διοικητές Νοσοκομείων: Μπάχαλο με το νόμο Κεραμέως – Τα λάθη και οι υποψίες για παρεμβάσεις

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis