Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ: Δημοψήφισμα αν προκύψει συμφωνία με την Ελλάδα

Ζάεφ
 clock 21:13 | 29/04/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Τη θέση του ότι οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει με την Ελλάδα όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ, θα τεθεί σε δημοψήφισμα επανέλαβε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, σε δηλώσεις του στο Radio Free Europe.

Ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως μπορεί ο ίδιος, ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί των Εξωτερικών «να κάνουν μια συμφωνία, αλλά είναι οι θεσμοί και οι λαοί των δύο χωρών που θα έχουν τον τελικό λόγο και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις».

Παράλληλα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το δημοψήφισμα να είναι διπλό και να αφορά στο πρώτο σκέλος την έγκριση της συμφωνίας με την Ελλάδα και στο δεύτερο εάν οι πολίτες θέλουν ή όχι την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εκτίμησε ότι με « δημιουργικότητα» θα μπορέσει να βρεθεί λύση στο ονοματολογικό, για να συμπληρώσει ότι είναι πολιτικό το θέμα γιατί «οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση την οποία θα εφαρμόσουν και οι δύο χώρες».

«Η Ελλάδα επιδιώκει μια αλλαγή στο Σύνταγμά μας όσον αφορά το όνομά της χώρας», για να συμπληρώσει, ότι «πιθανόν η τελική απόφαση (σχετικά με την αλλαγή ονόματος) θα συνδεθεί με την ψήφο των πολιτών της ΠΓΔΜ για την παραχώρηση κάποιας κυριαρχίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να γίνει μέλος της ΕΕ, κάτι που θέλουμε να δούμε», είπε χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis