Κόσμος

Βρετανία: Πάνω από 7.100 νέες μολύνσεις και 71 επιπλέον θάνατοι

lockdown Βρετανία καραντίνα

Άλλες 7.108 νέες μολύνσεις κορωνοϊού και 71 επιπλέον θάνατοι από Covid-19 καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα τελευταία καθημερινά στοιχεία.

Ο αριθμός είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τον χθεσινό, όταν ανακοινώθηκαν 7.143 κρούσματα, ωστόσο ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Ο αριθμός των νέων καθημερινών λοιμώξεων παραμένει ακόμα αρκετά μικρότερος από την κορύφωση της πανδημίας την άνοιξη - όταν δεν πραγματοποιούνταν τεστ στην κοινότητα - με ορισμένες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως υπήρχαν 100.000 νέες περιπτώσεις κάθε μέρα.

Επτά από τους νέους καταγεγραμμένους θανάτους, προέκυψαν στη Σκωτία - ήταν οι περισσότεροι από τις 17 Ιουνίου. Η χώρα είχε επίσης 640 νέα κρούσματα.

Κόσμος

Ευέλικτο lockdown σε όλη τη χώρα ανακοινώνει ο Μακρόν

μακρόν

Μετά το σοκ των 523 νεκρών την Τρίτη από τον κορωνοϊό, ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται να ανακοινώσει την επιβολή ενός lockdown σε όλη τη χώρα, αλλά με πιο «ευέλικτα» μέτρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters από το Ελιζέ δεν ανέφεραν το τι ακριβώς θα ανακοινώσει ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος είχε χθες συσκέψεις με ειδικούς ώστε να δουν πως θα περιορίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση ερευνά το ενδεχόμενο ενός εθνικού lockdown από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όχι όμως «οριζόντιου» όπως έκανε τον περασμένο Μάρτιο, στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά με πιο «ευέλικτα» μέτρα, το οποίο θα ισχύει για τουλάχιστον έναν μήνα.

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο Μακρόν
Σύμφωνα με το BFM TV, από τα μέτρα θα αποκλειστούν τα σχολεία, τα οποία θα μείνουν ανοιχτά, ενώ θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα μετακινήσεων για τους πολίτες. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Reuters στην αρχή της εβδομάδας πως ορισμένα από τα μέτρα που σκέφτονται είναι ο περιορισμός των κατοίκων στα σπίτια τους τα Σαββατοκύριακα, το κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα από το συνηθισμένο ωράριο, αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, αντί στις 9 το βράδυ που ισχύει ήδη σε ορισμένες πόλεις. Εκπρόσωποι από το Ελιζέ αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες για τις ανακοινώσεις που θα κάνει στο διάγγελμα ο Μακρόν σήμερα το βράδυ.