Κόσμος

Βρετανία: Νοσοκομείο σε χρόνο ρεκόρ φτιάχνει για τους ασθενείς με κορωνοϊό (Βίντεο)

Βρετανια κορωνοϊός

Το παράδειγμα της Κίνας φαίνεται ότι ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ νοσοκομείο ειδικά για τους ασθενείς με Covid-19.

Ένα δεύτερο νοσοκομείο στο Μπέρμιγχαμ δημιουργεί η Μεγάλη Βρετανία και μάλιστα σε πολύ μικρό χρόνο, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Το νοσοκομείο αναμένεται ότι θα ανοίξει την Παρασκευή τις πόρτες του και υπολογίζεται για αρχή ότι έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει 500 ασθενείς, με προοπτική να φτάσει ως τους 2.000.

Η εξάπλωση του ιού στη Βρετανία είναι μεγάλη, καθώς μέχρι την Τετάρτη, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 7.000 και τα κρούσματα τα 60.000, τη στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον νοσηλεύεται «χτυπημένος» από τον Covid-19.

Κόσμος

Χιλή: Το 79% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης έχει πλέον εμβολιαστεί

χιλη κορωνοιος

Ο υπουργός Υγείας της Χιλής, ο Ενρίκε Πάρις, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι πάνω από 12,07 εκατομμύρια πολίτες, ή με άλλα λόγια το 79,41% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19.

Το εθνικό πρόγραμμα έχει στόχο να εμβολιαστούν 15,20 εκατομμύρια πολίτες, ή το 80% του συνολικού πληθυσμού, ώστε να επιτευχθεί η λεγόμενη συλλογική ανοσία, ή «ανοσία της αγέλης».

Εντός εβδομάδας θα αρχίσει ο εμβολιασμός εφήβων μεταξύ 12 και 17 ετών με συννοσηρότητες.

Το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 828 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 25 ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε μέχρι εδώ τους 35.176 νεκρούς επί συνόλου 1.611.917 μολύνσεων.

Πάντως τα κρούσματα μειώθηκαν κατά 14% τις τελευταίες επτά ημέρες και κατά 46% τις τελευταίες δεκατέσσερις. Σε 11 από τις 16 περιφέρειες, ο δείκτης θετικότητας υποχώρησε στο 2% ή ακόμη χαμηλότερο ποσοστό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Οι νεαροί πιάστηκαν στα χέρια - Αναστάτωση από τη συμπλοκή