Κόσμος

Βρετανία - Κορωνοϊός: 56χρονος τον νίκησε μετά από 222 μέρες μάχης

Ο Αλί Σακαλιόγκλου

Ο Αλί Σακαλιόγκλου βγήκε νικητής από τη μάχη με τον κορωνοϊό, περνώντας 222 ημέρες στο νοσοκομείο και την εντατική.

Ο 56χρονος είναι ο ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλεύεται τις περισσότερες ημέρες σε νοσοκομείο στη Μεγάλη Βρετανία. Οπως σημειώνει το ITV, η οικογένειά του αποκάλυψε ότι δεν τους είχαν δώσει ελπίδα να επιβιώσει. Και όμως ο άνδρας τους διέψευσε και βγήκε νικητής!

Ασθενής με κορωνοϊό: Νοσηλευόταν περίπου επτά μήνες στο νοσοκομείο
Ο Αλί, πατέρας 5 παιδιών και οδηγός ταξί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στα τέλη Μαρτίου, την ώρα που Βρετανία τέθηκε σε lockdown. Ο 56χρονος είχε χάσει τη γεύση του και υπέφερε από υψηλό πυρετό. Τότε, κανείς δεν ήξερε ότι θα επέστρεφε σπίτι μετά από σχεδόν επτά μήνες.

Ο άνδρας εισήχθη σε ΜΕΘ και ήταν σε κώμα, όπου υπέστη καρδιακή προσβολή, ηπατική, νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια αλλά και γάγγραινα. Οπως είπε στο ITV News «χτύπησα την πόρτα (της αιωνιότητας) μερικές φορές, αλλά η πόρτα δεν άνοιξε, ευτυχώς». Στην οικογένειά του είπαν τρεις φορές ότι δεν θα τα καταφέρει, αλλά αφού ανάρρωσε, επέστρεψε στο σπίτι στις 11 Νοεμβρίου. «Δεν ξέρω πώς το κατάφερα, πραγματικά δεν ξέρω», δηλώνει, προσθέτοντας ότι δεν είχε ιδέα ότι ήταν τόσο πολύ καιρό σε κώμα

Ο Σακαλιόγκλου είπε ότι δεν έχει ιδέα ότι ήταν τόσο πολύ σε κώμα. Η ανάρρωσή του ήταν εξίσου δύσκολη, καθώς στην αρχή δεν μπορούσε να κινήσει ούτε ένα δάχτυλο. «Οι πραγματικοί ήρωες είναι οι νοσοκόμες, οι γιατροί, που είναι εκεί έξω που κάνουν υπέροχη δουλειά. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε επιβιώσει», είπε, μεταξύ άλλων.

 

Κρήτη

Τουριστικοί πράκτορες Κρήτης: Διαδικτυακή συζήτηση για την πορεία του τουρισμού

τουριστικοι πρακτορες κρητης

Διαδικτυακά έκοψαν την πίτα τους για το 2021 τα μέλη του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, συζητώντας παράλληλα για τις προοπτικές του τουρισμού στην Κρήτη με φόντο την πανδημία του κορωνοϊού, παρουσία του προέδρου κ. Μιχάλη Βλατάκη. 

Στην τοποθέτησή του,  ο κ. Βλατάκης ανάφερε: 

"Κοινή διαπίστωση είναι ότι το εμβόλιο δεν είναι ‘’ΠΑΝΑΚΕΙΑ’’ ,διότι ο εμβολιασμός θα καθυστερήσει πολύ και ότι πρέπει να δραστηριοποιηθούμε εάν θέλουμε να ξεκινήσουμε για μια κοινή γραμμή ,προκειμένου να τοποθετήσουμε  τις ‘’ράγες’’ για να ξεκινήσει το τραίνο του ανοίγματος του Τουρισμού".

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν τα παρακάτω, δίνοντας ένα  στοχευμένο πλαίσιο δράσης:

-Κοινοποίηση παντού πως θα ανοίξει η χώρα μας τον Τουρισμό (κάτι ανάλογο με αυτό της Κύπρου)

-Άνοιγμα για ΟΛΕΣ τις χώρες και εθνικότητες  ακόμη και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις (αρνητικό τεστ, PLF κλπ) ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και το χρονικό διάστημα

-Συγκεκριμενοποίηση των πρωτοκόλλων που θα ισχύουν, στην βάση των ήδη υπαρχόντων (πλην το άδικου μέτρου για την πληρότητα των τουριστικών λεωφορείων)

-Άνοιγμα του Συνεδριακού Τουρισμού έστω με πρωτόκολλα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και το χρονικό διάστημα (ιδιαίτερα τα ιατρικά εφόσον έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί)

-Συνέχιση της υποστήριξης των εταιρειών του Τουρισμού και των εργαζομένων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση

-Εμβολιασμός των ανθρώπων του Τουρισμού πριν από την έναρξη της σαιζόν

-Χρησιμοποίηση των RAPID TEST  πριν από το ταξίδι κατά προτίμηση για να αποφευχθούν όσο είναι δυνατόν οι αυστηρές διαδικασίες".

Το φλουρί από την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του συνδέσμου κέρδισε ο κος Τάσος Πατελάρος στον οποίο άπαντες ευχήθηκαν.

Ειδήσεις σήμερα

Απαράδεκτη δήλωση Αξιόγλου για Μπεκατώρου: Οι κυρίες, δεν μπαίνουν στα δωμάτια μοναχικών ανδρών

Εμβόλιο κορωνοϊός: Η ΕΕ ζητά απαντήσεις από την AstraZeneca για τη μείωση προμηθειών

Βενιζέλειο: Μεγαλύτερη αναμονή στα επείγοντα λόγω αναβάθμισης