Κόσμος

Βουλγαρία: Η ατμοσφαιρική ρύπανση "θηλιά" για τις μεγάλες πόλεις

Ατμοσφαιρική ρύπανση στη Βουλγαρία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να παρακολουθεί την κατάσταση της ποιότητας του αέρα στη Βουλγαρία και υπενθύμισε ότι έχει ήδη λάβει αποφασιστικές δράσεις στο παρελθόν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας.

Το 2017, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαίωσε την αποτυχία της Βουλγαρίας να προστατεύσει τους πολίτες της από την κακή ποιότητα του αέρα, επισημαίνει η βουλγαρική ραδιοφωνία και προσθέτει ότι τον Ιούλιο του 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τη Βουλγαρία στο Δικαστήριο της ΕΕ, επειδή δεν τήρησε τις οριακές τιμές του SO2.

Το πρόβλημα της ποιότητας του αέρα στις μεγάλες βουλγαρικές πόλεις έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες. Παραδοσιακά, κατά τη χειμερινή περίοδο το πρόβλημα με την κακή ποιότητα του αέρα είναι μεγαλύτερο, επειδή μεγάλο μέρος του πληθυσμού χρησιμοποιεί στερεά καύσιμα για θέρμανση και πολλοί άνθρωποι οδηγούν παλιά αυτοκίνητα, τονίζει η δημόσια ραδιοφωνία.

Κόσμος

Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτα σε βάση που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες

Από την επίθεση

Επίθεση με ρουκέτα πραγματοποιήθηκε σήμερα στ Ιράκ, εναντίον μιας βάσης της πολεμικής αεροπορίας στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου στεγάζονται Αμερικανοί στρατιώτες, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή ασφαλείας, ενός είδους επίθεση την οποία η Ουάσιγκτον αποδίδει στους συμμάχους του Ιράν, που εδρεύουν στο Ιράκ.

«Μία ρουκέτα στοχοθέτησε την αεροπορική βάση Αλ Άσαντ», είπε αυτή η πηγή δύο ημέρες μετά την εκλογή στο Ιράν του υπερσυντηρητικού Εμπραχίμ Ραϊσί, μια νίκη που χαιρέτισαν οι πιο ριζοσπαστικές οργανώσεις υπέρ του Ιράν στη χώρα, οι οποίες πραγματοποιούν εκστρατεία για να διώξουν τους 2.500 Αμερικανούς στρατιώτες, που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ, στο πλαίσιο του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Χαιρέτισαν αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα ως «την αποτυχία των πιονιών των Αμερικανών», την ώρα που συνολικά 43 επιθέσειςέχουν στοχοθετήσει αμερικανικά συμφέροντα από την αρχή του έτους στο Ιράκ, είτε πρόκειται για την πρεσβεία στη Βαγδάτη, βάσεις όπου στεγάζονται στρατιώτες ή Αμερικανοί υπερεργολάβοι ή ακόμη κονβόι υλικοτεχνικής υποστήριξης του συνασπισμού.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι που αρνούνται να εμβολιαστούν

Κορωνοϊός: Χαλάρωση των μέτρων σε Γαλλία και Ιαπωνία - Μπροστά σε ένα τρίτο κύμα η Βραζιλία