Κόσμος

Βιρτζίνια: Κληρώνουν όπλα, φορτηγάκια και μετρητά σε λοταρία ως κίνητρο εμβολιασμού

κορωνοϊός εμβόλιο εμβολιασμός

Την ώρα που η μία μετά την άλλη αμερικανικές πολιτείες προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους να εμβολιαστούν για την Covid-19 με κίνητρο υποτροφίες, μετρητά, δωρεάν μπύρες και εισιτήρια για λούνα παρκ, η Δυτική Βιρτζίνια επέλεξε ένα άλλο δρόμο: προσφέροντας όχι τη δυνατότητα να κερδίσουν στην κλήρωση οι εμβολιασθέντες όπλα και καραμπίνες!

Η εν λόγω πολιτεία θα μοιράζει μέσω της λοταρίας της πέντε κυνηγετικές καραμπίνες και πέντε όπλα με την πρώτη κλήρωση να προγραμματίζεται για τις 20 Ιουνίου και τις επόμενες κάθε εβδομάδα μέχρι τις 4 Αυγούστου. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι κάτοικοι της Δυτικής Βιρτζίνια που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου. Παράλληλα οι Αρχές θα δώσουν χρηματικά έπαθλα ενός εκατ. δολαρίων – ακολουθώντας το παράδειγμα του Οχάιο -, φορτηγάκια, τετραετείς υποτροφίες για άτομα ηλικίας 12 έως 25 χρόνων, άδειες κυνηγιού και ψαρέματος καθώς και δωροκάρτες 100 δολαρίου σε όλα τα άτομα ηλικίας 16-35 ετών που έοχυν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Μέχρι στιγμής το 51,1% των κατοίκων της Δυτικής Βιρτζίνια – δηλαδή κάπου 915.000 άτομα - έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και το 41,2% έχει πλήρως εμβολιαστεί, αλλά σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης η πολιτεία με την τεράστια βάση των ψηφοφόρων του Τραμπ - το 68,6% τον ψήφισε στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου -κατατάσσεται σε εκείνες με τους πιο βραδείς ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος και σε εκείνες με το μεγαλύτερο ποσοστό διστακτικότητας για το εμβόλιο μεταξύ των κατοίκων της. Σε δημοσκόπηση από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 19 Απριλίου το 28% των πολιτών της Δυτικής Βιρτζίνια είχαν δηλώσει ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19.

ειδησεις σημερα

Pfizer: Πιθανή σύνδεση του εμβολίου με περιστατικά μυοκαρδίτιδας

Κίνα: Κοπάδι ελεφάντων σε ανεξήγητη Οδύσσεια 500 χιλιομέτρων

Κορωνοϊός- Εμβόλιο Moderna: Συμφωνία για νέα μονάδα παραγωγής εντός ΕΕ

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Είμαστε σε αγώνα με τον ιό και τις νέες μεταλλάξεις

κορωνοϊός

«Καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους νέους χτύπησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τους πίνακες του ΕΟΔΥ, έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό 2 ασθενείς ηλικίας από 10 έως 39 ετών και 7 ακόμη είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 91 άτομα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Ο καθηγητής έθεσε και μια άλλη παράμετρο, λέγοντας ότι καθώς ο ιός θα πολλαπλασιάζεται στα παιδάκια ή στους ανεμβολίαστους ενήλικες θα αθροίζει μεταλλάξεις κάποιες από τις οποίες θα επιλέγονται και θα δημιουργούνται πιο μεταδοτικά στελέχη.

«Είδατε τώρα φτιάχτηκε το Δελτα, μετά θα φτιαχτεί ένα άλλο. Άρα είμαστε σε έναν αγώνα ανάμεσα σε εμάς με τα εμβόλια και τη φυσική ανοσία και στον ιό. Ποιος θα προλάβει πιο γρήγορα και πρέπει να προλάβουμε εμείς γιατί έχουμε τα εργαλεία», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

«Έφυγε» από τη ζωή ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος

Κρήτη: Όρθιοι πελάτες και μουσική... στο τέρμα, έφεραν λουκέτα

Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που είχαν αγνοήσει καταγγελίες για ενδοοικογενειακή