Κόσμος

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ζητά να συνομιλήσει με Τραμπ και Πούτιν

μαδούρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, και πως θέλει να επισκεφθεί τη Ρωσία για να συναντήσει τον πρόεδρο Ρώσο Πούτιν.

«Ο πρόεδρος Μαδούρο είναι πάντα έτοιμος σε οποιεσδήποτε προτάσεις» δήλωσε ο Αρεάσα σε συνέντευξη του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24» όταν ρωτήθηκε αν είναι εφικτή μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών. «Από την πρώτη μέρα της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, ο Μαδούρο έλεγε ότι μεταξύ τους υπάρχουν διαφωνίες και αυτές θα εξακολουθούν να υπάρχουν, ωστόσο αυτές ακριβώς οι διαφωνίες απαιτούν διάλογο, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεργασία», δήλωσε ο Αρεάσα, υπενθυμίζοντας ότι ο Τραμπ επανειλημμένα έχει δηλώσει δημόσια για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνάντησης.

Ο Αρεάσα είπε ότι ο λόγος που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα μια τέτοια συνάντηση είναι ότι αντιδρά το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου. «Οι ακροδεξιοί ρεπουμπλικάνοι από το περιβάλλον του Τραμπ εμποδίζουν την οποιαδήποτε προώθηση στις σχέσεις μεταξύ του ίδιου και του προέδρου Μαδούρο», κατέληξε ο Αρεάσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας είπε ακόμη ότι ο Νικολάς Μαδούρο θέλει να επισκεφθεί τη Ρωσία, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση, για να συζητήσει προσωπικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ζητήματα συνεργασίας των δύο χωρών.

Παράλληλα, είπε ότι η στρατηγική συμμαχία Ρωσίας και Βενεζουέλας συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εδραιώνεται παρά τις δυσκολίες.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στις 24 Ιουνίου, ο Αρεάσα είπε ότι πρωτίστως συζητήθηκε κατά τη συνάντηση αυτή, η στρατηγική συμμαχία των δύο χωρών, «η οποία περιλαμβάνει την πολιτική, οικονομική και εμπορική συνεργασία, τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και όλο των φάσμα των διμερών σχέσεων».

Ο Αρεάσα δήλωσε επίσης, ότι η Βενεζουέλα μπορεί πάντα να βασίζεται στη Ρωσία που σέβεται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την κυριαρχία της Βενεζουέλας στη βοήθεια της για να ξεπεράσει συγκεκραμένα προβλήματα. Τόνισε μάλιστα ότι χάρη στην υποστήριξη της Ρωσίας η Βενεζουέλα καταφέρνει να αντιμετωπίσει τις σκληρές κυρώσεις και τον εμπορικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ τις συνέπειες των οποίων υφίσταται ο λαός της Βενεζουέλας.

Κόσμος

Κύμα καύσωνα πλήττει την Ιταλία, ιδίως την περιοχή της Σικελίας

Ιταλία κορωνοιος

Μεγάλο κύμα καύσωνα πλήττει τις ημέρες αυτές την Ιταλία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία, μέχρι το Σάββατο μπορεί να αγγίξει τους 45 βαθμούς στον Νότο, ενώ ήδη σήμερα, στην Σικελία και στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, το θερμόμετρο έφτασε τους 40 βαθμούς. Στην Ρώμη η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 35 βαθμούς, αλλά το υψηλό ποσοστό υγρασίας, προκαλεί άπνοια.

Μόνο στην βορειοδυτική Ιταλία, όπως στο Πεδεμόντιο και στην Βάλλε Ντ΄Αόστα, είναι πιθανόν να υπάρξουν βροχοπτώσεις. Στην Μπολόνια και στην Κατάνη της Σικελίας η Πολιτική Προστασία ζήτησε από τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων να είναι σε επιφυλακή ενώ απηύθυνε έκκληση στους ηλικιωμένους και σε όσους υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις, να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

ειδησεις σημερα 

Το «πείραμα» της Γερμανίας, με «δωρεάν» βασικό εισόδημα 1200 ευρώ για 3 χρόνια

Ε.Ε: Τέταρτο πακέτο κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας για την πτήσης της Ryanair

Γαλλία: Μια υπερ-καταιγίδα έφερε την «πιο σκοτεινή μέρα του χρόνου»