Κόσμος

Vegan γονείς άφησαν το μωρό τους να πεθάνει από την πείνα

1-35.jpeg

Η Sheila O'Leary 35 ετών, και ο Ryan O'Leary 30 ετών από τη Φόριντα των ΗΠΑ, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για το θάνατο του παιδιού τους. 

Το παιδί ήταν 18 μηνών και ζύγιζε όσο ένα μωρό που είναι νεογέννητο. Μάλιστα είχαν και άλλα παιδιά τα οποία υποχρέωναν να ακολουθούν αυστηρή δίαιτα με ωμά λαχανικά και φρούτα.

Ωστόσο το μωρό τους δεν άντεξε και πέθανε με αποτέλεσμα  να συλληφθούν για ανθρωποκτονία και κατηγορίες για παραμέληση τέκνων.

Η αστυνομία έφτασε στην σύλληψή τους μετά από τηλεφώνημα για ένα βρέφος που δεν ανέπνεε και όταν πήγαν να δουν τι συνέβη είδαν το μωρό νεκρό. 

Τα δύο από τα μεγαλύτερα αδέλφια του νεκρού παιδιού, ηλικίας τριών και πέντε, ήταν υποσιτισμένα και φαίνονταν μικρά για την ηλικία τους.

Συγκεκριμένα ήταν ωχρά, με μαυρισμένα δόντια που προκλήθηκαν από οδοντική αποσύνθεση, σύμφωνα με την Daily Mail. 

Η κόρη της γυναίκας, ηλικίας 11 ετών, φαινόταν πιο υγιής, ίσως επειδή ήταν από άλλο γάμο της μητέρας της και συχνά πήγαινε στο σπίτι του πατέρα της. 

Όταν ερωτήθηκε από την αστυνομία, η μητέρα δήλωσε ότι το μικρότερο παιδί της δεν είχε φάει τίποτα εκτός από το μητρικό γάλα την εβδομάδα που πέθανε. 

Μάλιστα όπως είπε θεώρησε πως δεν είχε όρεξη να φάει επειδή έβγαζε δόντια. Οι γονείς παραδέχθηκαν πως το παιδί δεν ανέπνεε καλά και αντί να πάνε στον γιατρό προτίμησαν να κοιμηθούν. 

Κόσμος

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: To Oruc Reis έφτασε στην περιοχή όπου θα κάνει τις έρευνες

oruc reis

Στη Μεσόγειο έφτασε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, όπως επιβεβαιώνει  ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Το πλοίο απέπλευσε από την Αττάλεια για την νέα του αποστολή στη Μεσόγειο, μετά τη νέα Navtex που εξέδωσε η Τουρκία σήμερα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Φατίχ Ντονμέζ, το πλοίο «έφτασε στην περιοχή όπου θα λειτουργήσει».

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα ότι οι προσπάθειες για την «ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας, σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή».

Μάλιστα, στην ανάρτησή του προσθέτει «Oruc Reis, 83 εκατομμύρια (σ.σ. Τούρκοι) βρίσκονται πίσω σου».