Κόσμος

Τουρκία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον γαμπρό του Ερντογάν

γαμπρός ερντογάν

Οι αποκαλύψεις για ένα σκάνδαλο στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, έχουν προκαλέσει θόρυβο στην Τουρκία.

Τουρκικά ΜΜΕ μάλιστα κάνουν λόγο για επιχείρηση να συγκαλυφθεί η κομπίνα.

Η υπόθεση αφορά την αγορά μίας έκτασης κοντά στο σημείο όπου σχεδιάζεται να περάσει η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης.

Πρώτη η Cumhuriyet αποκάλυψε την αγορά της γης, στις 20 Ιανουαρίου, λέγοντας ότι ο Αλμπαϊράκ αγόρασε την έκταση το 2012, περίπου ένα χρόνο αφότου ανακοινώθηκε η δημιουργία του έργου, από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την είδηση αναμετέδωσαν διάφορα ΜΜΕ, αναφέροντας πως η γη που αγόρασε ο Αλμπαϊράκ αρχικά είχε χαρακτηριστεί ως αγροτική, ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας του έργου για τη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, το υπουργείο Περιβάλλοντος άλλαξε τη χρήση, επιτρέποντας την ανέγερση κατοικιών. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το κόστος της γης στην περιοχή αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Ωστόσο, δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε να μπλοκαριστεί η πρόσβαση στις συγκεκριμένες ειδήσεις της Cumhuriyet, του περιοδικού LeMan and της αγγλικής έκδοσης του bianet.

Πηγή: bianet.org, dw.com

Κόσμος

Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες κατά αμερικανικής αεροπορικής βάσης

Ρουκέτες στο ισραήλ

Ρουκέτες έπληξαν την αεροπορική βάση Μπάλαντ στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν πηγές των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πύραυλοι Katyusha εκτοξεύθηκαν στην περιοχή της βάσης που στεγάζει συνεργάτες των αμερικανικών δυνάμεων. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους, υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν κατά το παρελθόν αναλάβει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία - κορωνοϊός: Το Λονδίνο ερευνά μια παραλλαγή του ιού που ταυτοποιήθηκε στην Ινδία

Ισραήλ: Γέμισαν χαμόγελα οι δρόμοι - Απαλλάχτηκαν από τις μάσκες