Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Τουρκία: Νέες προκλητικές αναφορές από Φιντάν για τους μουσουλμάνους της Θράκης και Κυπριακό
χακαν φινταν
 clock 14:38 | 21/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Αναφορά στο Κυπριακό και τη Θράκη έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη διήμερη 51η Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, την οποία χαρακτήρισε «τουρκική», ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε: «Η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και ο τουρκικός πληθυσμός των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν σοβαρές παραβιάσεις που τους εμποδίζουν να απολαύσουν ακόμη και τα πιο βασικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η προσοχή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας σε αυτό το ζήτημα είναι κρίσιμη για να διασφαλιστεί ότι η εθνική ταυτότητα, η θρησκευτική εκπαίδευση και τα πολιτιστικά δικαιώματα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας γίνονται σεβαστά από τις ελληνικές αρχές».

Όσον αφορά την Κύπρο ο Χακάν Φιντάν δήλωσε: «Υπάρχουν δύο λαοί και δύο κράτη στο νησί της Κύπρου. Ως αναπόσπαστο μέρος του ισλαμικού κόσμου, το τουρκοκυπριακό κράτος εκπροσωπείται ως παρατηρητής στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. Δυστυχώς, οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν να ζουν υπό την άδικη και απάνθρωπη απομόνωση που τους επιβάλλεται εδώ και δεκαετίες. Καλούμε όλα τα μέλη να υποστηρίξουν τα εγγενή δικαιώματά τους και να συνεργαστούν άμεσα μαζί τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η στιγμή που οι Ισραηλινοί εξοντώνουν διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Ιρανός ΥΠΕΞ από Κωνσταντινούπολη: Η συμμετοχή των ΗΠΑ στις επιθέσεις θα ήταν πολύ επικίνδυνη για όλους

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis