Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Ταχύπλοο... εκτοξεύτηκε στον αέρα με 320 χλμ/ώρα! (δείτε βίντεο)
ταχύπλοο νεβάδα
 clock 09:53 | 29/04/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Τρομακτικό ατύχημα σημειώθηκε σε αγώνα με ταχύπλοα σε λίμνη στη Νεβάδα των ΗΠΑ, και από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί. ταχύπλοο, που έτρεχε με ταχύτητα 320 χλμ./ώρα, απογειώθηκε κυριολεκτικά στον αέρα, αφήνοντας άφωνους τους θεατές.

Οι δύο χειριστές, που είχαν υιοθετήσει τα ψευδώνυμα Τζον Γουέιν και Κλιντ Ίστγουντ, επιχείρησαν να ξεπεράσουν το υπάρχον ρεκόρ ταχύτητας των 331 χλμ./ώρα στο πλαίσιο του αγώνα Desert Storm Shootout.

Το σκάφος τους, ένα Skater 388, απώλεσε τον έλεγχο σε κρίσιμη στιγμή. Απογειώθηκε, έκανε πολλές περιστροφές  στον αέρα και κατέληξε με σφοδρότητα στο νερό, χτυπώντας με το μπροστινό του μέρος.

Βίντεο σοκ με το σκάφος να απογειώνεται

Σε ένα δεύτερο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, καταγράφεται από το εσωτερικό του σκάφους πώς έζησαν το ατύχημα οι χειριστές.

Τα πλάνα αποδεικνύουν πόσο κοντά βρέθηκαν σε μια τραγωδία — και πόσο απίστευτη ήταν η διάσωσή τους χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό.

 

Η λίμνη όπου διεξάγονται αυτοί οι θεαματικοί, αλλά επικίνδυνοι αγώνες έχει βαριά ιστορία. Από το 1963, έχουν καταγραφεί 11 θανατηφόρα δυστυχήματα σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

Το πιο τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το 2018, όταν τρεις αγωνιζόμενοι με το σκάφος Lickety Split έχασαν τη ζωή τους. Το πρόσφατο ατύχημα υπενθυμίζει τους υπαρκτούς κινδύνους που συνοδεύουν το πάθος για την ταχύτητα και την αδρεναλίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλακ άουτ: Επανέρχεται σταδιακά η ηλεκτροδότηση σε Ισπανία και Πορτογαλία

Νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο – Ισχυρές εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Ιράν: Σε «αμέλεια» οφείλεται η έκρηξη με 65 νεκρούς στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis