Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Τουρκία: Τους 38 έφτασαν οι νεκροί από την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ -26 διασωληνωμένοι

κωνσταντινουπολη
 clock 13:09 | 17/01/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Στους 38 φτάνουν οι νεκροί στην Τουρκία μετά την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ.

Η δηλητηρίαση από μεθανόλη σκότωσε 38 ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη αυτή την εβδομάδα, αφού ήπιαν νοθευμένo αλκοόλ.

Τα ποτά νοθευμένα με μεθανόλη, μια βιομηχανική αλκοόλη που διαφέρει από την αιθανόλη που υπάρχει στα αλκοολούχα ποτά, θεωρούνται ύποπτα για την αιτία των θανάτων, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Haberturk, στην Κωνσταντινούπολη 92 άτομα συνολικά εισήχθησαν στο νοσοκομείο λόγω κατανάλωσης νοθευμένου αλκοόλ. Ο αριθμός των ατόμων που πέθαναν στο νοσοκομείο αυξήθηκε σε 38, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DHA, 46 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και 26 άτομα είναι διασωληνωμένα.

Image
τουρκία νοθευμένο αλκοόλ

Οι αρχές κλείνουν ένα χώρο παραγωγής νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, Κωνσταντινούπολη/ πηγή: DHA

38 νεκροί και 4 συλλήψεις στην Τουρκία

Τέσσερα άτομα που πιστεύεται ότι πωλούσαν νοθευμένααλκοολούχα ποτά συνελήφθησαν για «ανθρωποκτονία από πρόθεση», ανέφεραν οι τοπικές Αρχές.

Από την 1η Ιανουαρίου, οι αρχές έχουν κατασχέσει 29 τόνους νοθευμένου αλκοόλ στην Κωνσταντινούπολη, ενώ 64 επιχειρήσεις έχουν ανακαλέσει τις άδειές τους, πρόσθεσαν οι Αρχές.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση για αυτό το κύμα θανάτων, υποστηρίζοντας ότι οι υψηλοί φόροι στο αλκοόλ ενθαρρύνουν την παράνομη οικιακή απόσταξη.

Οι δηλητηριάσεις από νοθευμένο αλκοόλ είναι αρκετά συχνές στην Τουρκία, όπου η ιδιωτική παραγωγή έχει εκτοξευθεί στον απόηχο των αυξημένων φόρων, τονίζεται σε δημοσιεύματα. Από τέτοιου είδους δηλητηρίαση από αλκοόλ σκοτώθηκαν 48 άτομα στην Κωνσταντινούπολη το 2024, σύμφωνα με τις Αρχές.

Σε ανακοίνωση των Αρχών σημειώνεται ότι τα αρμόδια θεσμικά όργανα και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται ακούραστα για την αποτελεσματική καταπολέμηση του ζητήματος.

Η ανακοίνωση υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με την οδηγία του κυβερνήτη με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2024, οι επιχειρήσεις που πωλούν αλκοόλ υποχρεούνται να εγκαταστήσουν ένα σύστημα καμερών υψηλής ανάλυσης ικανό να καταγράφει 24 ώρες το 24ωρο και να καλύπτει ολόκληρο το χώρο από την 1η Ιανουαρίου 2025. Οι καταγραφές αυτές πρέπει να διατηρούνται για 30 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελλείψεις αίματος: Έκκληση από την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας

«Τα χάπια δεν ήταν για το ζάχαρο, αλλά για να περνάμε ωραία οι δυο μας» -Διάλογοι-σοκ του καθηγητή με ανήλικες

Νετανιάχου: Έκλεισε η συμφωνία με τη Χαμάς για τους ομήρους – Το Σάββατο η επικύρωση

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis