Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Σόιμπλε: Ο Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο μια σχέση αιώνων

σόιμπλε νέο
 clock 10:21 | 24/07/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο τις μακροχρόνιες σχέσεις της χώρας του με τη Γερμανία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, καθώς οξύνεται η ένταση μεταξύ των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ.
«Θέτει σε κίνδυνο μια εταιρική σχέση αιώνων», τόνισε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε: Είναι δραματικό, καθώς πραγματικά υπάρχουν πολλά που μας συνδέουν, όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας εκβιάζουν». 

Οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και της Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί μετά τη σύλληψη από τις τουρκικές αρχές έξι ακτιβιστών, υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών και ενός Γερμανού, στο πλαίσιο των ευρύτερων διώξεων που γίνονται στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis