Κόσμος

Σερβία - κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε μπροστά στις κάμερες η πρωθυπουργός

Ανα Μπρνάμπιτς

Η πρωθυπουργός της Σερβίας 'Ανα Μπρνάμπιτς είναι η πρώτη πολίτης της χώρας που έκανε το εμβόλιο των Pfizer-Biontech κατά της Covid-19. Ο εμβολιασμός της πρωθυπουργού έγινε στο Ινστιτούτο Ιολογίας «Torlak» στο Βελιγράδι, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Με τον τρόπο αυτό η πρωθυπουργός θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

«Ως πρωθυπουργός και επικεφαλής της Επιτροπής αντιμετώπισης της επιδημιολογικής κρίσης αισθάνθηκα την ανάγκη και την υποχρέωση να εμβολιαστώ πρώτη δηλώνοντας έτσι εμπιστοσύνη στο εμβόλιο» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η Ανα Μπρνάμπιτς. Αμέσως μετά την πρωθυπουργό της Σερβίας εμβολιάστηκαν επίσης και δύο επιδημιολόγοι, μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

 

 

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα φτάσουν άλλα δύο εμβόλια το ρωσικό «Sputnik V» και το κινέζικο «SinoFarm» για τα οποία αναμένεται η έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Ανέφερε ότι προκειμένου να εκφραστεί από την πολιτική ηγεσία η εμπιστοσύνη σε όλα τα εμβόλια που θα λάβουν έγκριση, αποφασίστηκε να εμβολιαστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με το κινέζικο εμβόλιο ενώ ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ θα κάνει το ρωσικό εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι η Σερβία παρέλαβε την περασμένη Τρίτη 4.870 δόσεις του εμβολίου Pfizer-Biontech οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό τροφίμων γηροκομείων. Συνολικά, από το συγκεκριμένο εμβόλιο η Σερβία έχει προπληρώσει 1,8 εκατομμύρια δόσεις που θα φτάνουν σταδιακά μέχρι το τέλος του 2021.

Ο εμβολιασμός στη Σερβία θα είναι προαιρετικός, θα πραγματοποιείται δωρεάν και οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν με ποιο εμβόλιο επιθυμούν να εμβολιαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλιο Pfizer - ΕΜΑ: Σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις

Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι παρενέργειες είχαν οι πρώτοι 400.000 που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer

Κορωνοϊός: Πότε θα εμβολιαστούν οι πολιτικοί αρχηγοί

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Λαμπρινός για την παράταση του lockdown: Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος

βασίλης λαμπρινός

Έκκληση στους Ηρακλειώτες για την τήρηση των μέτρων, έκανε με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή παράτασή τους στον Δήμο και την επέκτασή τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ο κ. Λαμπρινός επικοινώνησε με τον Νίκο Χαρδαλιά, λίγε ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, και ο δεύτερος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως για το αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου:

"Η διατήρηση για τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς και η επέκταση στην Περιφερειακή Ενότητα, του χαρακτηρισμού του «κόκκινου» σε βαθμό επικινδυνότητας όσον αφορά στη διασπορά του COVID-19, είναι στοιχείο χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί.

Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος.

Για μια ακόμη φορά, κάνω έκκληση στους συμπολίτες και τους ζητώ την σχολαστική τήρηση των μέτρων που προβλέπονται. Είναι ο μόνος τρόπος για να ανακόψουμε την υπερμετάδοση του ιού που συνεχίζει να απειλεί την υγεία όλων μας."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΓΝΗ - κορωνοϊός: Στο ...περίμενε καρκινοπαθείς λόγω μη διαθεσιμότητας στις ΜΕΘ

Κρήτη: Συλλήψεις για την επίθεση στο γραφείο του Αυγενάκη - Συνθήματα και στη ΝΟΔΕ Χανίων

Der Spiegel: Ερντογάν και Τραμπ πίσω από μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο στην Τουρκία