Κόσμος

Σε «ομηρεία» σκάφος με μετανάστες στην Τυνησία

720_577218_3a04e87813-a8f1c33e6faec902.jpg

Σε κατάσταση «ομηρείας», στα ανοιχτά της Τυνησίας, βρίσκεται ξύλινο σκάφος με 40 μετανάστες, εκ των οποίων και δύο έγκυες.

Τους μετανάστες διέσωσε αρχικά την Παρασκευή άλλο σκάφος ανεφοδιασμού, το οποίο ζήτησε αρχικά άδεια για να τους αποβιβάσει στη Μάλτα και την Ιταλία.

Και οι δύο χώρες αρνήθηκαν να ανοίξουν τα λιμάνια τους για τους μετανάστες, σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση WatchTheMed. Ομοίως και η Τυνησία, με αποτέλεσμα το σκάφος με τους μετανάστες να παραμένει επί πέντε μέρες στη Μεσόγειο.

Την Τετάρτη τέσσερις ΜΚΟ κάλεσαν την Τυνησία να δεχτεί τους μετανάστες. Σύμφωνα με αυτές, ανάμεσα στις χώρες που έκλεισαν τα λιμάνια τους για το συγκεκριμένο σκάφος περιλαμβάνεται και η Γαλλία.

Κόσμος

Τυνησία: Η ΕΕ ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της θεσμικής σταθερότητας

τυνησία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε σήμερα «την αποκατάσταση της θεσμικής σταθερότητας το συντομότερο δυνατό» στην Τυνησία μετά την αναστολή του κοινοβουλίου και την αποπομπή του πρωθυπουργού από τον πρόεδρο της χώρας Κάις Σάγεντ.

«Ζητάμε να επαναληφθεί η κοινοβουλευτική δραστηριότητα, να γίνουν σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφή βίας (..) Η διατήρηση της δημοκρατίας και της σταθερότητας της χώρας αποτελούν προτεραιότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί με τη μέγιστη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Τυνησία. Η πρόσδεση της χώρας στις δημοκρατικές αξίες, ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, το Σύνταγμα και το νομοθετικό πλαίσιο θα πρέπει να διαφυλάσσονται, ενώ παράλληλα να εισακούγονται οι επιθυμίες και οι προσδοκίες του λαού της Τυνησίας», τόνισε ο Μπορέλ.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ επανέλαβε «τη σημαντική στήριξη της Ένωσης και των κρατών μελών της προς την Τυνησία στο πλαίσιο της ευρείας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Κούβα καταγγέλλει ότι η πρεσβεία της στο Παρίσι δέχτηκε επίθεση με μολότοφ

Λεβερκούζεν: Σοβαρά τραυματίες και αγνοούμενοι από την έκρηξη σε εργοστάσιο (βίντεο)

Αλβανία: Έκλεψαν οστά Ελλήνων ηρώων του 1940!