Κόσμος

Σε ισχύ από Δευτέρα η καραντίνα για αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

κορωνοϊός,Βρετανία

Σε ισχύ τίθεται από τη Δευτέρα το μέτρο της καραντίνας 14 ημερών για όσους ταξιδεύουν προς το Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό, επιβεβαίωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων η Υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Παρά τις έντονες διαφωνίες της αεροπορικής και τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και δεκάδων Συντηρητικών βουλευτών, η αρμόδια υπουργός είπε ότι το μέτρο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της προόδου που έχει γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ως προς τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η πρώτη επανεξέταση του μέτρου θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

 

Κόσμος

Ντάτσιτς: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους Σέρβους εξαιτίας των κρουσμάτων

Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ότι από αύριο στις έξι η ώρα το πρωί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας.

«Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια» ανέφερε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες».

Πηγή: ΑΜΠΕ