Κόσμος

Ρουμανία: Ο πρόεδρος της χώρας επέλεξε για εντολοδόχο πρωθυπουργό έναν απόστρατο στρατηγό

Ρουμανία

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις πρότεινε σήμερα για εντολοδόχο πρωθυπουργό τον απόστρατο στρατηγό Νικολάε Σιούκα, στον οποίο ανέθεσε τον σχηματισμό μιας κεντρώας κυβέρνησης με στόχο να δοθεί τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο που υφίσταται εδώ και ένα μήνα.

"Η πολιτική κρίση πρέπει να τερματιστεί. Σήμερα. Όλοι έχουμε ανάγκη να τερματιστεί η κρίση, η οποία έχει διαρκέσει πολύ, δεδομένης της κατάστασης με την πανδημία, της δραματικής κατάστασης των νοσοκομείων εν αναμονή του χειμώνα", είπε ο Γιοχάνις.

Ο 54χρονος Σιούκα, ένας φιλελεύθερος ο οποίος επί του παρόντος είναι υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας, συμμετείχε στις υπό τις ΗΠΑ στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Έχει στη διάθεσή του δέκα ημέρες για να επιλέξει το υπουργικό του συμβούλιο και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο.

Η Ρουμανία, μία από τις πιο φτωχές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται σε πολιτική παράλυση από τις 5 Οκτωβρίου που ανατράπηκε από το κοινοβούλιο η κυβέρνηση με επικεφαλής τους φιλελευθέρους, με αποτέλεσμα να απειλούνται η ανάκαμψη και οι προσπάθειες για τη μείωση των ελλειμμάτων σε μια περίοδο αύξησης των τιμών της ενέργειας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο - σεισμός: Οι συνεχείς έντονες δονήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία

Αρκαλοχώρι: Αγωνία και για την τοπική επιχειρηματικότητα

Κρήτη: Πότε θα πιστωθούν οι επιδοτήσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους - Πρόβλημα με τους βοσκότοπους

Κόσμος

Κορωνοϊός – Αφρικανική μετάλλαξη: Σε 100 μέρες νέο εμβόλιο αν χρειαστεί, λέει η Pfizer

pfizer εμβόλιο

Οι Pfizer/BioNTech μελετούν τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού, την αφρικανική μετάλλαξη, όπως αποκαλείται και τα αποτελέσματα αναμένονται «το αργότερο σε δύο εβδομάδες».

Ειδικότερα, το γερμανικό φαρμακευτικό εργαστήριο BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, αναμένει «το αργότερο σε δύο εβδομάδες» τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι ικανή να διαφεύγει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

«Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529» που «διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα», χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2, εξήγησε η εκπρόσωπος στο AFP.

«Η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες», αν μια παραλλαγή αποδειχθεί ανθεκτική.

ειδησεις σημερα

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Η Ε.Ε. σταματά τις αεροπορικές αφίξεις από τη νότια Αφρική

Ζωνιανά: Δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο χωριό

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανεμβολίαστοι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών στις ΜΕΘ

ESPA BANNER