Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Υπό εξέταση μέρες μη εργασίας για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού

χιόνι Σιβηρία Ρωσία
 clock 07:25 | 20/10/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα προέτρεψε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο να καθιερώσει ημέρες μη εργασίας για το διάστημα από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19, καθώς καταγράφονται ρεκόρ μολύνσεων και θανάτων.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν χαρακτήρισε την πρόταση της επιβαλλόμενη αλλά αναγκαία και έδωσε εντολή να παρουσιάσουν αύριο την πρόταση αυτή και άλλα μέτρα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Γκολίκοβα πρότεινε μετά την 7 Νοεμβρίου να διευρυνθεί η πρακτική εφαρμογής πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και να επιτρέπεται η είσοδος σε καταστήματα και υπηρεσίες που θα ανοίξουν μετά τις μη εργάσιμες μέρες μόνο με την επίδειξη παρόμοιου πιστοποιητικού.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα, η νοσηρότητα αυξάνεται στις 79 από τις 85 περιοχές της Ρωσίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.015 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό, που είναι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός θανάτων από την έναρξη της πανδημίας, καθώς και 33.740 νέες μολύνσεις .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλή: Επεισόδια στη δεύτερη επέτειο της κοινωνικής εξέγερσης του 2019

Ελβετία: Οι παγετώνες της χώρας έχασαν το 1% του όγκου τους

Σκοτώθηκε ενώ πήγαινε στον γάμο της με ελικόπτερο (βίντεο)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis