Κόσμος

Ρωσία: Εκατοντάδες νέοι θάνατοι λόγω κορωνοϊού

Μόσχα,κορωνοϊος

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 21.887 νέα κρούσματα, περιλαμβανομένων 3.458 στην Μόσχα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 3.655.839, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Οι αρμόδιες ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 612 θάνατοι, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων που έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας έχει φθάσει τους 67.832 (1,86% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων).

Την παρούσα στιγμή στην Ρωσία υπάρχουν 533.789 ενεργά κρούσματα, δηλαδή άτομα που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό και νοσηλεύονται.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν πάρει εξιτήριο 26.902 άτομα, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 3.054.218 ( ποσοστό 85% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων).

 

Διαβάστε επίσης:

Εργαζόμενοι στην Κρήτη, ασφαλισμένοι στη Βουλγαρία και φοβούνται να μιλήσουν!

Κρήτη - κορωνοϊός: Πήρε πρόστιμο γιατί πήγε την πεθερά του στο νοσοκομείο!

Ινδία: Φωτιά στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων κορωνοϊού

Κρήτη

Κρήτη - τουρισμός: Χαμηλές προσδοκίες και ...μικρό καλάθι από τους ξενοδόχους

Εναρμονισμένοι στα νέα μέτρα και οι τουρίστες

Πολύ χαμηλά κρατούν των πήχη των προσδοκιών οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου και του Λασιθίου, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, καθώς η πανδημία έχει αφήσει το αποτύπωμά της στο άλλοτε χρυσοφόρο τουριστικό προϊόν του νησιού!

Έτσι, μετά από μία “νεκρή” χρονιά, όπως ήταν η περσινή, για τον τουρισμό στη χώρα μας, τη φετινή σεζόν, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τουρισμού έχει βάλει στόχο να επιτύχει - έστω κατά 50% - όσα πέτυχε η χώρα μας, το θεαματικό 2019!

Ωστόσο, οι τουριστικοί φορείς στην Κρήτη ρίχνουν τον πήχη και τονίζουν ότι με τις μηδαμινές, έως τώρα, κρατήσεις δεν μπορούμε να συζητάμε για μία επιτυχημένη τουριστική σεζόν και μάλιστα εάν δεν υπάρξει νέα ανατροπή με τα περιοριστικά μέτρα κι ενδεχομένως μία απότομη αύξηση κρουσμάτων ανά πάσα ώρα και στιγμή…

Μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Λασιθίου, Μανώλης Βαρκαράκης, επισήμανε ότι οι κρατήσεις έως τώρα είναι μηδενικές, υπάρχουν κυρίως τα περσινά voucher, και όσο πιο γρήγορα ξεμπλοκάρουν, όπως είπε, ζητήματα διαδικαστικά που αφορούν κυρίως στους εμβολιασμούς και τα πιστοποιητικά από χώρες της ΕΕ αλλά κυρίως από τρίτες χώρες στις οποίες πλέον συμπεριλαμβάνεται και η Βρετανία, αλλά κυρίως η Ρωσία και οι ΗΠΑ, τότε δεν μπορούμε να συζητάμε για επιστροφή στην κανονικότητα και πάντως όχι πριν τα τέλη Μαϊου! Δηλαδή, όπως ανέλυσε ο ίδιος, όλα είναι στον … αέρα!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του Ηρακλείου, κ. Νίκο Χαλκιαδάκη, που μίλησε στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Γιώργο Παπαδάκη, θα πρέπει να “ξεχάσουμε το φετινό Πάσχα και συνολικά τον Απρίλιο, ενώ ο Μαϊος θα είναι κακός”!

Από τον Ιούνιο και μετά, όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, το σίγουρο είναι ότι η αγορά θα ανοίξει πρώτα με τους Γερμανούς και μετά με τους Βρετανούς, με βασική προϋπόθεση τους εμβολιασμούς…

Οι ξενοδόχοι, συνολικά, διαμαρτύρονται για τον χρόνο που επιλέχθηκε από το Υπουργείο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να προχωρήσει το θέμα των κατεδαφίσεων αυθαίρετων κτισμάτων στον αιγιαλό και δη σε χώρους που ανήκουν σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι θα πρέπει να συσταθεί μία επιτροπή και να αξιολογηθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά και ζητούν χρόνο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μetoogreece.gr: Ανοιξε η πλατφόρμα καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης

Αποχώρησε το Τσεσμέ από το κεντρικό Αιγαίο

Ιαπωνία: H εταιρεία που αγοράζει… το πρόσωπό σου για 400 δολάρια!