Κόσμος

Ρεκόρ παραγωγής για τα αιολικά της Τουρκίας

ανεμογεννητρια

Ρεκόρ σημείωσαν την Τετάρτη τα αιολικά στην Τουρκία καλύπτοντας το 16,8% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού.
Η χώρα παρήγαγε 130,7 γιγαβατώρες από τις επτά το απόγευμα της Τρίτης ως το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου ενέργειας. Τα αιολικά ήταν εκείνη την ημέρα η τρίτη μεγαλύτερη πηγή μετά το αέριο και τον άνθρακα που είχαν 213,5 και 180,6 γιγαβατώρες αντίστοιχα.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η Τουρκία διαθέτει 6,64 γιγαβάτ αιολικών εγκατεστημένα.

Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Τρόμος με τα 8,1 Ρίχτερ και την προειδοποίηση για τσουνάμι

νεα ζηλανδία τσουνάμι

Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στις παραθαλάσσιες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας καθώς έληξε ο συναγερμός από το τσουνάμι που προκλήθηκε μετά τον σεισμό των 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός που έγινε σε θαλάσσια περιοχή στις νήσους Kermadec που απέχουν περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βόρειας Νήσου της Ζηλανδίας, προκάλεσε συναγερμό καθώς ακολούθησε δύο ισχυρότατους σεισμούς μεγέθους 7,3 και 7,4 Ρίχτερ. Παρά τους ισχυρότατους σεισμούς και το τσουνάμι (μικρότερης δυναμικής απ’ ότι αναμενόταν) δεν υπάρχουν ως τώρα καταγεγραμμένοι τραυματισμοί στη χώρα.

 

 

 

Αμεσα ήχησαν οι σειρήνες καθώς ακολούθησαν απανωτές ειδοποιήσεις για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό Ωκεανό, με τις εκτιμήσεις να έκαναν λόγο για κύματα τριών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Η θάλασσα υποχωρεί - Οι κάτοικοι ανησυχούν! (φωτογραφίες)

Σεισμός στην Ελασσόνα: Βυθίστηκε 38 εκ. η γη ανατολικά του Τυρνάβου

13033 - κορωνοϊός: Διευκρινίσεις για τους κωδικούς 2 και 6