Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ημέρα πένθους στο Κίεβο - 28 οι νεκροί από τα σφοδρά ρωσικά πλήγματα
ουκρανία
 clock 10:10 | 01/08/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο απολογισμός των ρωσικών πληγμάτων που εξαπολύθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, έγινε βαρύτερος σήμερα, φθάνοντας τους 28 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 3 παιδιών, έκανε γνωστό το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί, διασώστες ανέσυραν 10 πτώματα από τα συντρίμμια πολυκατοικίες στη συνοικία Σβιατοσίνσκι, ανάμεσά τους αυτό παιδιού δυο ετών», ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram, προσθέτοντας πως οι βομβαρδισμοί με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης και πυραύλους άφησαν επίσης πίσω 159 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων 16 παιδιών.

Η Ουκρανία υπέστη νέες επιδρομές τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Άνδρας 63 ετών σκοτώθηκε από βλήμα που έπληξε σπίτι στην κοινότητα Βεσέλιανκα, στην περιφέρεια Ζαπορίζια (νοτιοανατολικά), ανέφερε ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Ιβάν Φεντόροφ μέσω Telegram.

Στο Κίεβο η σημερινή έχει κηρυχτεί επίσημα ημέρα πένθους μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς, από τους πιο πολύνεκρους στην ουκρανική πρωτεύουσα αφότου άρχισε ο πόλεμος με την εισβολή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε τη ρωσική επιδρομή και απαίτησε «αλλαγή καθεστώτος» στη Ρωσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «αηδιαστικό» το νέο κύμα ρωσικών πληγμάτων και διεμήνυσε πως ετοιμάζεται να εφαρμόσει ακόμη πιο σκληρές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία –και πλέον σε όλες χώρες συναλλάσσονται μαζί της–, τονίζοντας πως «δεν ξέρω αν θα έχουν αποτέλεσμα, αλλά θα το κάνουμε».

Έχει δώσει προθεσμία 10 ημερών από την Τρίτη στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για να βάλει τέλος στην ένοπλη σύρραξη, τη χειρότερη στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που έχει αφήσει πίσω δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, χιλιάδες νεκρούς και στις δυο χώρες.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τραμπ σηκώνει το νέο τείχος δασμών της 1ης Αυγούστου: Από 10% έως 50% ο λογαριασμός

Σοκ από τον θάνατο 23χρονης – Αντικατέστησε τη χημειοθεραπεία κλύσματα καφέ καθημερινά

Άνδρας δολοφονήθηκε με τσεκούρι από τη σύντροφό του και τη μητέρα της

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis