Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

PKK: Κηρύσσει εκεχειρία με την Τουρκία μετά από 41 χρόνια πολέμου

PKK
 clock 09:26 | 01/03/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε σήμερα (1/3) ότι κηρύσσει εκεχειρία με την Τουρκία, τερματίζοντας έναν πόλεμο που διαρκεί εδώ και 41 χρόνια, μετά την έκκληση που απηύθυνε την Πέμπτη ο ιδρυτής και ηγέτης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

«Προκειμένου να ανοίξουμε τον δρόμο για να εφαρμοστεί η έκκληση του Άπο για ειρήνη και για μια δημοκρατική κοινωνία, κηρύσσουμε εκεχειρία από σήμερα», επεσήμανε η εκτελεστική επιτροπή του PKK σε ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ANF, το οποίο πρόσκειται στο ένοπλο κίνημα.

«Συμφωνούμε με το περιεχόμενο της έκκλησης και δηλώνουμε ότι θα το σεβαστούμε και θα το εφαρμόσουμε», διευκρίνισε το PKK στο μήνυμά του, το οποίο ήταν γραμμένο με κεφαλαία γράμματα στα τουρκικά.

Το PKK πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η Άγκυρα θα αφήσει ελεύθερο τον Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται από το 1999 σε κατάσταση σχεδόν πλήρους απομόνωσης, προκειμένου να ηγηθεί της διαδικασίας αφοπλισμού.

«Ο ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα πρέπει να μπορέσει να ζήσει και να εργαστεί με φυσική ελευθερία και να έχει σχέσεις χωρίς εμπόδια με όποιον επιθυμεί, περιλαμβανομένων των φίλων του», εκτίμησε το PKK.

«Η έκκληση (του Οτσαλάν) δεν είναι το τέλος αλλά μια καινούργια αρχή», κατέληγε η ανακοίνωση και πάλι με κεφαλαία γράμματα.

 

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: H Τουρκία ετοιμάζεται για ιστορική ειρήνη με τους Κούρδους του ΡΚΚ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis