Κόσμος

Παραγγέλνουν πίτσες από την Αγγλία και τις παραλαμβάνουν αεροπορικώς στη ...Νιγηρία

nigiria.jpg

Καταναλωτές στην Νιγηρία χρησιμοποιούν την British Airways για να παραλαμβάνουν πίτσες που παραγγέλνουν από την Αγγλία. Δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο αλλά για επίσημη τοποθέτηση του υπουργού Γεωργίας της χώρας, Αούντου Ογκμπε, ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για αυτό το φαινόμενο.
Αυτό επί της ουσίας σημαίνει πως οι πίτσες διανύουν μια απόσταση 4.000 μιλίων μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. 
«Χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να φέρνουν πίτσες από το Λονδίνο» τόνισε εκνευρισμένος ο Ογκμπε,, απευθυνόμενος στην Επιτροπή Γεωργίας της Γερουσίας, και εξέφρασε την ανησυχία του για τις εισαγωγές αγαθών της χώρας που υπερβαίνει τις εξαγωγές.
«Αγοράζουν στο Λονδίνο, τις πάνε στην British Airways το πρωί και τις παίρνουν από το αεροδρόμιο», είπε και πρόσθεσε: «Είναι μια πολύ ενοχλητική κατάσταση και πρέπει να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα για να μειώσουμε κάποια από αυτά τα πράγματα».
Η Νιγηρία, σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας, έχει μετατραπεί σε κράτος εισαγωγών. «Οι οδοντογλυφίδες μας κοστίζουν κάθε χρόνο 18 εκατομμύρια δολάρια και η ντομάτα 400 εκατομμύρια δολάρια» εξήγησε.

Πηγή: The Sun

Κόσμος

Βραζιλία: Γιατρός κρατούσε σακούλες με ανθρώπινο λίπος και χόρευε στο ΤikΤok

tik tok Βραζιλία

Aντιεπαγγελματικό και αρρωστημένο το χόμπι μιας πλαστικής χειρουργού από τη Βραζιλία που ανέβαζε βίντεο στο TikTok χορεύοντας σε λάτιν ρυθμούς και στο χέρι της κρατούσε σακούλες με... ανθρώπινο λίπος.

Έδειχνε, δηλαδή, στα βίντεο ότι είχε αφαιρέσει από τους ασθενείς της με την ίδια να λικνίζεται χαμογελώντας στους ρυθμούς τη μουσικής.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η πλαστική χειρουργός Κάρεν Τρισόλιο Γκαρσία με πάνω από 645 χιλιάδες ακολούθους στο TikTok, δεν πέρασε απαρατήρητη για τα απαράδεκτα - αν μη τι άλλο βίντεο - που ανέβαζε.

 

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου του Σάο Πάολο καθώς της αφαίρεσε προσωρινά την άδεια άσκησης επαγγέλματος με βάση του κανόνες του Σωματείου Χειρουργών της Βραζιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Σωματείο είχε επίσης επιλέξει να αναστείλει την συμμετοχή της Γκαρσία στο συμβούλιό του επί έξι μήνες, χαρακτηρίζοντας τα βίντεό της «ανήθικα».

Στα επίμαχα βίντεο, η μελαχρινή γιατρός επιδιδόταν σε χορευτικές φιγούρες κρατώντας στα χέρια της σακούλες με λίπος που είχε αφαιρέσει από ασθενείς και τα επίμαχα βίντεο συνοδεύονταν με σχετικές λεζάντες όπως: «Αυτό είναι στήθος» ή «Αυτό είναι λίπος από τις μασχάλες».

Όπως ήταν επόμενο, η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά της Βραζιλιάνας πλαστικής χειρουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το TikTok κατέβασε τα βίντεο από τον λογαριασμό της Γκαρσία, με τo επιχείρμα ότι παραβαίνουν τους κανονισμούς του για την απεικόνιση «διαμελισμένων» ή «ακρωτηριασμένων» μελών του ανθρώπινου σώματος.

Πάντως, εάν αποδειχθεί πως η Βραζιλιάνα πλαστική χειρουργός, πέρα από την ανάρτηση των βίντεο, είναι ένοχη και για ιατρική κακή πρακτική, η άδειά της ενδέχεται να της αφαιρεθεί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Κρήτη: Έκλεβε από τη Χερσόνησο και τα πουλούσε στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κόβουν το ρεύμα σε οικογένεια με δύο ανάπηρα παιδιά