Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους, drones και βόμβες- 4 νεκροί

Πόλεμος στην Ουκρανία
 clock 13:46 | 01/02/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς ρωσικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους συνέχισαν να σφυροκοπούν περιοχές της Ουκρανίας.

Από τους τέσσερις νεκρούς, οι τρεις έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Πολτάβα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Σε ανάρτησή τους στο Telegram οι υπηρεσίες διάσωσης της Ουκρανίας επεσήμαναν ότι ο απολογισμός των νεκρών από «πλήγμα με πύραυλο εναντίον κτιρίου κατοικιών» στην Πολτάβα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανέρχεται σε τρεις νεκρούς και 10 τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί.  Παράλληλα δημοσίευσαν φωτογραφίες που δείχνουν πυροσβέστες να ψάχνουν μέσα στα συντρίμμια του κτιρίου που καπνίζουν.

Στο Χάρκοβο, μεγάλη πόλη στη βορειοανατολική Ουκρανία, η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ρωσικό drone το οποίο κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα μία γυναίκα να σκοτωθεί και τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν, δήλωσε στο Telegram ο Όλεχ Σινεχούμποφ κυβερνήτης της επαρχίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Χολοντνογκίρσκι, στο δυτικό τμήμα του Χαρκόβου. Δύο από τους τραυματίες, ένας άνδρας και μία 64χρονη γυναίκα, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Οι επιδριομές έρχονται καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την εκστρατεία τους για να καταλάβουν δύο σημαντικές περιοχές του Ντονέτσκ, το Πόκροβσκ και το κοντινό Τσασόβ Γιαρ.

«Χθες το βράδυ, η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στις πόλεις μας χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους όπλων: πυραύλους, drones, αεροπορικές βόμβες», κατήγγειλε στο Telegram ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Κάθε μία από αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις δείχνει ότι έχουμε ανάγκη περισσότερη βοήθεια για να αμυνθούμε μπροστά στη ρωσική τρομοκρατία. Κάθε σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας σώζει ζωές», τόνισε, ενώ ζήτησε από «τους εταίρους» της Ουκρανίας να δράσουν.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, από τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις αναφέρθηκαν υλικές ζημιές σε έξι επαρχίες: στη Ζαπορίζια, την Οδησσό, τη Σούμι, το Χάρκοβο, τη Χμελνίτσκι και το Κίεβο.

Ο πόλεμος πλήρους μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που ξεκίνησε πριν από σχεδόν τρία χρόνια, έχει αφήσει περισσότερους από 10.000 Ουκρανούς αμάχους, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Ανήλικος συνελήφθη με 20 γραμμάρια κοκαϊνης

«Τυφώνας» Τραμπ: Σήμερα υπογράφει διάταγμα για δασμούς σε Καναδά, Μεξικό και Κίνα -Φόβοι για αυξήσεις τιμών

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis