Κόσμος

Οι όροι συμμετοχής του SPD σε κυβέρνηση συνεργασίας στη Γερμανία

soults.jpg

Τους όρους για τη συμμετοχή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) σε έναν πιθανό κυβερνητικό συνασπισμό, μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος, Μάρτιν Σουλτς.
O ηγέτης του SPD, το οποίο υπολείπεται σημαντικά του CDU/CSU στις δημοσκοπήσεις, διαμήνυσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς απαιτούνται συγκεκριμένες εγγυήσεις.
Ο ίδιος προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην παροχή δίκαιων μισθών, στην εξασφάλιση δωρεάν εκπαίδευσης, στην προστασία των συντάξεων και στη δέσμευση για μία δημοκρατική Ευρώπη.  
«Μια κυβέρνηση του SPD θα εφαρμόσει αυτά τα σχέδια. Είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο για εμένα. Γι’ αυτό ακριβώς θέλω να εκλεγώ Καγκελάριος της Γερμανίας» επισήμανε, χαρακτηριστικά, o κ. Σουλτς.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το επικρατέστερο μετεκλογικό σενάριο προβλέπει την επανάληψη του νυν κυβερνητικού σχήματος (CDU/CSU – SPD) ή τη συγκρότηση κυβέρνησης με τη συμμετοχή του CDU/CSU, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατικών (FDP).

Κόσμος

ΕΜΑ: Παραφράστηκαν δηλώσεις μας για το εμβόλιο της AstraZeneca

εμβόλιο AstraZeneca

Σε παραπληροφόρηση και παράφραση των δηλώσεων ειδικού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων οφείλονται δημοσιεύματα που αφορούσαν στο εμβόλιο της AstraZeneca.

«Υπήρξαν πολλά άρθρα το Σαββατοκύριακο που περιείχαν παραπληροφόρηση σχετικά με τις επιστημονικές εκτιμήσεις του EMA σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΜΑ. Προσθέτει ότι «η θέση του EMA σχετικά με αυτό το εμβόλιο είναι σαφής: η ισορροπία οφέλους-κινδύνου είναι θετική και το εμβόλιο παραμένει εγκεκριμένο σε όλους τους πληθυσμούς».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «η πηγή της παραπληροφόρησης ήταν ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε σε μια ιταλική εφημερίδα, το οποίο παράφρασε έναν από τους ειδικούς μας. Το άρθρο έχει αναθεωρηθεί από τότε και ζητήσαμε επίσης επίσημη διόρθωση»«Προς το συμφέρον της ορθής και βασισμένης σε στοιχεία αναφοράς, σας ζητάμε να ενημερώσετε άρθρα που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες, ώστε να αντικατοπτρίζουν την αμετάβλητη θέση του EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca» σημειώνεται.

Τέλος, ο ΕΜΑ αναφέρει ότι εάν αλλάξουν οι συστάσεις, θα το κοινοποιήσει με διαφανή, ενεργό τρόπο στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό και οι δημοσιογράφοι ενθαρρύνονται να ελέγχουν τον ιστότοπο του οργανισμού για τυχόν νέες πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλιο AstraZeneca: Χορήγηση μόνο στους άνω των 60 ετών – Τι θα γίνει με τη 2η δόση

Κορωνοϊός: Στα 472 τα νέα κρούσματα - 353 οι διασωληνωμένοι, 18 θάνατοι

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ