Κόσμος

Οι Anonymous απειλούν τον Elon Musk! (βίντεο)

Anonymous

Η γνωστή ομάδα hackers βάζει στο στόχαστρό της τον ιδρυτή και μεγαλομέτοχο της Tesla κατηγορώντας τον ως ναρκισσιστή που εκμεταλλεύεται το Twitter.

Πρόσφατα ο Elon Musk είχε αναρτήσει στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως η Tesla δεν θα δέχεται συναλλαγές με bitcoins ώστε να διατηρήσει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις. Οι επιπτώσεις για τα κρυπτονομίσματα γενικότερα ήταν άμεσες προκαλώντας την κατρακύλα της αξίας και σε άμεσες ρευστοποιήσεις τους.

Το βίντεο αναρτήθηκε πρόσφατα στο YouTube και έχει διάρκεια κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά. Με την γνωστή παραποιημένη ψηφιακά φωνή ξεκινά ένας μονόλογος ως εξής: «Αυτό είναι ένα μήνυμα από τους Ανωνύμους για τον Elon Musk». Στη συνέχεια γίνονται συνεχείς αναφορές για ένα πλούσιο άτομο με ισχυρή ναρκισσιστική διάθεση που αναζητά συνεχώς να προσελκύει την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα του διαδικτύου.

«Ο Musk έχει καταστρέψει ζωές με τα ανεύθυνα tweets του που προκάλεσαν πανικό στις αγορές των κρυπτονομισμάτων», αναφέρει η ομάδα που υποστηρίζει ότι είναι η Αnonymous. Και συνεχίζει εξαπολύοντας κατηγορίες για παιδιά που εργάζονται σε ορυχεία λιθίου, σε εμπλοκή του σε πραξικοπήματα με δικτάτορες… μέχρι και πως έχει αυτοανακηρυχθεί σε Αυτοκράτορα του πλανήτη Άρη.

Το βίντεο κλείνει ως εξής: «Είμαστε οι Anonymous! Είμαστε Λεγεώνα! Να μας περιμένεις». Από την πλευρά του ο Musk δεν έχει απαντήσει ευθέως παρά μόνο με το παρακάτω tweet που λέει: «Μην σκοτώνεις αυτό που μισείς. Σώσε αυτό που αγαπάς».

 

Πάντως, υπάρχουν διάφορες αναφορές στο Twitter από επιβεβαιωμένα μέλη των Anonymous (όπως οι @YourAnonCentral και @BscAnon) που αναφέρουν πως το βίντεο δεν προέρχεται από αυτούς. Μάλιστα, οι καχύποπτοι θα μπορούσαν να υποθέσουν πως το βίντεο θα μπορούσε να αποτελεί δημιούργημα ακόμη και του ίδιου του Elon Musk. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως ο CEO της Tesla έχει μια ιδιαίτερη και ευφάνταστη προσέγγιση στο θέμα του χιούμορ. Ειδάλλως, κάτι άλλο πρέπει να «τρέχει»…

 

 

Όπως και να έχει παρά τα σκαμπανεβάσματα των τελευταίων ημερών η τιμή του bitcoin εξακολουθεί να είναι 23% πάνω από τις αρχές του χρόνου και τουλάχιστον 266% πάνω σε σχέση με το 2020,. Το Dogecoin έχει εκτοξευτεί κατά 7.700% φέτος και πάνω από 14.000% το τελευταίο 12μηνο, σύμφωνα με το MarketWatch.

ειδησεις σημερα

Τραμπ: Χαμός στα social media με το παντελόνι του – Το φορούσε τελικά ανάποδα ή όχι;

Ντέιβιντ Ντούσμαν: Απεβίωσε ο τελευταίος επιζήσας απελευθερωτής του Άουσβιτς

ΕΕ: Ζητά από τις ΗΠΑ κοινή πολιτική covid για τους ταξιδιώτες

Κόσμος

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Με φυσική παρουσία η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Συγκλήτου του (83η Συνεδρία, 12 Μαΐου 2021) και στο πνεύμα της σχετικής ανακοίνωσης της Συνόδου των Πρυτάνεων, επιβεβαιώνει την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2021-22 με φυσική παρουσία του συνόλου της ακαδημαϊκής του κοινότητας στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και την προσφορά των μαθημάτων των συμβατικών προγραμμάτων σπουδών με φυσική παρουσία. Η απόφαση αυτή υπόκειται σε επαναξιολόγηση ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας COVID-19.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ακολουθώντας όλα τα τελευταία διατάγματα του Υπουργείου Υγείας εφαρμόζει αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα για την προστασία της υγείας των φοιτητών/τριών, του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού και των επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο με βάση τα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα της πανδημίας COVID-19. Η πρόσβαση στους χώρους του Πανεπιστημίου θα γίνεται με τη διενέργεια ελέγχου προσκόμισης αποδεικτικού στοιχείου -safe pass-, τόσο για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, όσο και για τους/τις επισκέπτες/τριες στην πανεπιστημιούπολη.

Εν μέσω των πρωτοφανών συνθηκών και προετοιμαζόμενοι για το νέο ακαδημαϊκό έτος, η ύψιστη προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου παραμένει η ασφάλεια και η υγεία της πανεπιστημιακής του κοινότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα προγράμματα σπουδών υλοποιούνται απρόσκοπτα τηρώντας τα υψηλότερα ακαδημαϊκά πρότυπα. Με την απόφασή του για έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2021-22 με φυσική παρουσία, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενισχύει την προσπάθεια της Πολιτείας, ενθαρρύνοντας την ακαδημαϊκή του κοινότητα στον εμβολιασμό και συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια για ανακοπή διασποράς της πανδημίας και των θλιβερών συνεπειών της στην Κύπρο και διεθνώς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Πρόστιμα σε εργοτάξια για ανασφάλιστους εργαζόμενους

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Κρήτη: Μαντινάδες εμπνευσμένες... από τον κορωνοϊό