Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ για επιχειρηματική επίσκεψη στην Ινδία

τραμπ τζουνιορ

Ο γιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ έφτασε σήμερα στο Νέο Δελχί, για μία επίσκεψη επτά ημερών.

Πέρα από την συμμετοχή του στην Παγκόσμια Επιχειρηματική Διάσκεψη, ο Τραμπ Τζούνιορ είναι προγραμματισμένο να επισκεφτεί τέσσερις ινδικές πόλεις για δραστηριότητες που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις Τραμπ.

Ο Τραμπ Τζούνιορ θα επισκεφτεί τις πόλεις Γκουργκαόν και Καλκούτα, για επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα των ακινήτων, ενώ θα έχει και συναντήσεις με Ινδούς επενδυτές.
Η ινδική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την επίσκεψη του Τραμπ Τζούνιορ ως μια “ιδιωτική επίσκεψη,” όπως δήλωσαν κυβερνητικές πηγές.

Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν: Σε μια πανδημία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απραξία

ούρσουλα φον ντερ λάιεν

Για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού μίλησε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως είπε σε ειδική συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνόδου για την Υγεία ο τρόπος που λειτούργησαν οι αρχές στη Νότια Αφρική με την εμφάνιση του νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού «είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί μπροστά στις διασυνοριακές απειλές».

«Σε μία πανδημία δεν μπορεί να υπάρξει καμία απραξία» υπογράμμισε η Φον ντερ Λάιεν. «Ακόμη έχουμε μπροστά μας καθήκοντα που επείγουν. Καθώς μιλάμε, η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή μιας νέας υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής της COVID19, την Όμικρον. Δεν είναι η πρώτη παραλλαγή. Αυτή τη φορά ο κόσμος έδειξε ότι μαθαίνει», προσέθεσε.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η αναλυτική δουλειά της Νότιας Αφρικής και η διαφάνεια στο να μοιραστεί τα αποτελέσματά της ήταν απαραίτητο για να επιτραπεί μία ταχεία παγκόσμια απάντηση. Χωρίς αμφιβολία έσωσε πολλές ζωές και είναι πρότυπο για το πώς η διεθνής συνεργασία πρέπει να λειτουργεί μπροστά στις διασυνοριακές απειλές».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηράκλειο: Συλλήψεις και πρόστιμα σε οπαδούς του ΟΦΗ!

Κρήτη: Ισχυροί άνεμοι και σήμερα - Έκκληση για προσοχή από τις Αρχές

Ηράκλειο: Διπλή συνεδρίαση για δημοτικά τέλη - ΔΕΠΑΝΑΛ... και κινητοποίηση

ESPA BANNER